Marcos Franz “Tenim una barbacoa pendent amb tots els de Merlí”

Parlem amb el músic i actor dels seus projectes i de la sèrie que continua triomfant

L'actor i músic Marcos Franz / Foto cedida per Metropolitan Actors

Marcos Franz va deixar de ser el Gerard de Merlí fa dos anys però l'èxit internacional de la sèrie continua imparable. Portugal és el darrer país on ha esclatat el fenomen fan pels peripatètics i així li han fet arribar missatges per les xarxes socials aquests dies de confinament. L'actor explica a l'Instagram Live de ELS40 com cada any arriben a un país nou, des de Xile a Brasil i qui sap si l'any vinent serà Japó "és una bogeria, jo pensava que quan acabés tot hi hauria una desescalada però no ha estat així" i com diu ell potser el 2030 encara continuarà l'èxit de la sèrie internacionalment. El grup de Whatsapp que tenen els actors es diu precisament Merlí i continua actiu, de fet el Marcos ens ha explicat com tenen gairebé preparada una barbacoa per quan tot això passi "fa molt temps que no ens veiem i ja tenim una trobada a punt."

L'actor està preparant una obra de Teatre que encara s'ha d'anunciar però de seguida que la situació ho permeti es tornarà a posar amb el projecte, ja que es va aturar. Ell explica que aquest món és una mica incert "això dels projectes et poden trucar d'un dia per l'altre i dir-te demà comences a rodar una pel·lícula. Si ets artista t'has de mentalitzar que potser et tires dos anys sense treballar"

Tot i això, el Marcos Franz pot posar el seu currículum que va treballar amb Paolo Sorrentino a la superproducció de l'HBO The Young Pope "Va ser una passada treballar en aquesta sèrie, a Jude Law el vaig veure poc, tot i que m'hagués encantat compartir més. Això si treballar amb Sorrentino va ser estar a un altre món." L'actor ens explica que estar a una superproducció de Hollywood és tal com surt a les pel·lícules, tràilers enormes, pantalles de croma gegants i molt de menjar "el càtering no s'acabava mai. És una altra lliga" També diu que li agradaria molt fer les Amèriques, té mànagers a Mèxic o Argentina que encara no coneix "M'han demanat d'anar alguna presentació o de fer concerts allà i m'agradaria voltar per tota Sud-amèrica."

Tot i que el Marcos Franz abans de ser actor és músic, toca des dels tretze anys diferents instruments i aquests dies tancat a casa ha aprofitat per compondre més música i produir les seves cançons. El seu debut musical va ser el 2016 però no s'hi va acabar de sentir còmode del tot, diu que ara prefereix fer tota la feina ell sol i poder anar penjant les seves cançons pel seu compte.

Les balades pop és un dels seus punts forts "no puc evitar-ho, sóc molt de balades i sempre ho he sigut, connecto molt i a vegades he intentat fer d'altres coses però sempre acabo fent alguna balada" i aquests dies ens va deixar escoltar com sona Lonely una nova cançó que va compartir amb els seus seguidors, la influència britànica es deixa notar a la música. El món musical de l'artista és ben enriquidor i ens va fer una playlist on apareixien des de The Beatles fins a Tyler, The Creator. Aquestes noves composicions de l'artista són d'anar experimentant amb la música i escriure sense prejudicis, intentant trobar nous camins per les seves cançons.

El músic recorda com va ser tocar a la mítica Sala Apolo de Barcelona presentant el seu primer disc. El concert va fer sold out i va ser una experiència increïble "Crec que va ser l'únic cop a la meva vida que estava cagat." Recorda l'artista que s'escoltava molta gent i en sortir a l'escenari "vaig dir: val això és la sensació, és molt complicat descriure el que sents en aquell moment, és una energia molt bèstia. Són aquestes coses que passen una vegada a la vida, igual que fer Merlí" El Marcos Franz explica que omplir l'Apolo és una fita que no es pot oblidar.

Adrián Soler Valero

Locutor y Redactor ELS40

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

  • Hoy en LOS40

  • Podcasts

  • Programación

  • Playlists

  • Emisoras

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista semanal oficial de LOS40

  • Lo último en POP internacional

    Lo último en POP internacional

    Novedades pop para sonreir

  • CAMILO recomienda

    CAMILO recomienda

    Las favoritas de la estrella latina nº1

  • Esenciales 90s Classic

    Esenciales 90s Classic

    Todos los éxitos de los años 90

  • Lista LOS40 hace 25 años

    Lo último en POP internacional

    Rebobinamos hasta los Principales de 1996

  • AMY MACDONALD recomienda

    AMY MACDONALD recomienda

    Nos cautivó en 2007 y estas son su favoritas

  • El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    Lo que más suena en la radio

  • Lo último en URBAN

    Novedades urbanas y `'`hot`'`

    Lo último en URBAN

  • Tik Tok... Toma!

    Tik Tok... Toma!

    Lo más viral y bailado del momento

  • Lo último en DANCE

    Lo último en DANCE

    Lo más reciente de EDM

  • PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    El DJ alemán revisa sus 40 año a año

  • ADN LOS40 Dance

    ADN LOS40 Dance

    El sonido y la esencia de LOS40 Dance

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40 actualizada cada sábado

  • Èxits actuals del pop català

    Èxits actuals del pop català

    El millor de la música en català actual

  • STAY HOMAS recomienda

    STAY HOMAS recomienda

    Las favoritas del grupo revelación del confinamiento

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad