Zetak, el grup euskaldun, ens presenten la primera cançó que fan íntegrament en català

Entrevistem Pello Reparaz que ens dona tots els detalls d'aquesta versió del clàssic de Blaumut i més detalls

Pello Reparaz, frontman del grup navarrès Zetak, visita Els40 per a presentar-nos la seva primera cançó cantada íntegrament en català. Es tracta d'una versió de l'icònic èxit que van popularitzar durant el 2012 el grup català Blaumut.

Aquesta nova versió ha evolucionat i s'ha presentat amb una sonoritat pop electrònica i la col·laboració de la Suu. Aquest nou 'Pa amb oli i sal' ha rebut el suport dels seus creadors i l'amor del grup euskaldun. Des de la seva estrena la seva popularitat a través de les xarxes ha anat creixent i per aquest motiu hem volgut parlar amb els seus protagonistes.

Pello afirma en aquesta entrevista amb el Víctor de la Torre que aquesta cançó el va captivar des que la va descobrir ara fa vuit anys i que aquesta versió neix de la necessitat de fer un gest i donar les gràcies al seu públic català i que tant els han recolzat cada cop que Zetak ha visitat Catalunya. Reparaz afirma que tenien la necessitat de mostrar la seva gratitud i així poder incloure un tema en la nostra llengua dins del seu repertori de directes.

Just després de produir-la, no va dubtar a posar-se en contacte amb el Xavi de la Iglesia i els seus, per saber-ne l'opinió. Blaumut es van mostrar molt contents per aquesta iniciativa, i a més a més, van ajudar a Zetak en tot el que han pogut els catalans, ja que en paraules del Reparaz, els va encantar la versió.

El Víctor de la Torre també va demanar per com neix la col·laboració de la Suu, d'on sorgeix aquesta química que es fa evident quan veus el vídeo i escoltes aquesta nova versió del clàssic català. Pello Reparaz revela que fa temps que seguia la Suu a les xarxes socials, fins i tot, abans que arribés el primer disc de la barcelonina. Després, arran del creixement de la carrera musical de la Suu, han anat coincidint en concerts i festivals i això ha fet que nasqués una bona relació.

Zetak també ha estat viral per tota la comunicació que estan fent del llançament del seu 'Pa amb oli i sal' amb un sorprenent nivell de català. Podria ser pel complex que a moltes persones ens embriaga de tenir una llengua minoritzada, però en qualsevol cas, a través de les xarxes socials, s'ha aplaudit enormement el gest de la formació d'Euskal Herria. En aquesta entrevista, ens revelen com ho han fet per a tenir un català tan bo a la cançó i als vídeos que han publicat donant les gràcies. Tot i ser la primera cançó cantada en la nostra llengua al complet, no és la primera vegada que els navarresos han fet una cançó on apareix el català, ja el 2020 van col·laborar amb els Oques Grasses a 'Hitzman'.

Durant l'entrevista, també ha valorat la salut i l'estat actual del mercat musical en euskera, del que ha assegurat que viu un moment molt interessant gràcies a l'arribada del gènere urbà. Un fenomen que coneixem pel paral·lelisme que vivim a l'escena catalana.

Barcelona serà la ciutat que tornarà a viure el directe de Zetak. El pròxim 15 de setembre actuaran a la sala La Nau de la capital catalana. De fet, durant la visita ens va confirmar que la ciutat catalana l'enriqueix molt, que voldria venir més per fer més vida aquí. Potser aquest podria ser el motiu pel qual deixa la porta oberta a fer una altra cançó en català en un futur.

Segueix-nos al canal de Telegram

Víctor de la Torre

Víctor de la Torre

Locutor y DJ de ELS40

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

  • Hoy en LOS40

  • Podcasts

  • Programación

  • Playlists

  • Emisoras

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista semanal oficial de LOS40

  • Lo último en POP internacional

    Lo último en POP internacional

    Novedades pop para sonreir

  • CAMILO recomienda

    CAMILO recomienda

    Las favoritas de la estrella latina nº1

  • Esenciales 90s Classic

    Esenciales 90s Classic

    Todos los éxitos de los años 90

  • Lista LOS40 hace 25 años

    Lo último en POP internacional

    Rebobinamos hasta los Principales de 1996

  • AMY MACDONALD recomienda

    AMY MACDONALD recomienda

    Nos cautivó en 2007 y estas son su favoritas

  • El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    Lo que más suena en la radio

  • Lo último en URBAN

    Novedades urbanas y `'`hot`'`

    Lo último en URBAN

  • Tik Tok... Toma!

    Tik Tok... Toma!

    Lo más viral y bailado del momento

  • Lo último en DANCE

    Lo último en DANCE

    Lo más reciente de EDM

  • PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    El DJ alemán revisa sus 40 año a año

  • ADN LOS40 Dance

    ADN LOS40 Dance

    El sonido y la esencia de LOS40 Dance

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40 actualizada cada sábado

  • Èxits actuals del pop català

    Èxits actuals del pop català

    El millor de la música en català actual

  • STAY HOMAS recomienda

    STAY HOMAS recomienda

    Las favoritas del grupo revelación del confinamiento

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad