Especial

ANDA YA DAY Gana tu entrada para el 'Anda Ya Day' en el Parque Warner de Madrid

Quines cançons en català són virals fora de Catalunya, País Valencià i les Illes?

La resta de territoris estan atrapats amb aquestes cançons en català

Les cançons en català més virals a tot l'Estat / @asuarezvega

La música en català està aconseguint una fita sorprenent el 2023, amb les seves cançons viralitzant-se a Espanya i trencant fronteres lingüístiques. Les melodies en català estan guanyant terreny gràcies a les xarxes socials i a la seva qualitat musical i sonoritat, que agraden a tota mena de públic. El pop, el rock, el reggaeton, el trap, el rap, el hip-hop i altres ritmes llatins són gèneres que s'han adaptat amb èxit a la música en català.

En aquest primer tram del 2023, destaquen algunes cançons que han captivat l'atenció del públic espanyol. És el cas de 'Mussegu' dels Figa Flawas, 'La Platja' dels Stay Homas amb The Tyets i 'El món de veritat' dels Buhos amb Juan Magán. Aquestes cançons han estat compartides a gran escala gràcies a les xarxes socials, obrint-se pas a audiències més àmplies més enllà de Catalunya, Illes Balears, País Valencià, Catalunya Nord i l'Alguer.

Les xarxes socials han estat un canal clau per difondre la música en català, permetent que arribi a un públic més heterogeni i amb diferents llengües natives. Això ha estat possible gràcies a la universalitat de la música i la capacitat de connectar emocionalment amb l'audiència, independentment de la llengua que es parli.

L'acceptació positiva per part de la societat espanyola ha afavorit aquest èxit. El panorama musical ha acollit amb entusiasme la música en català i l'ha incorporat a diversos gèneres musicals populars. Això ha donat lloc a una fusió d'estils que ressona amb el públic i li permet connectar amb aquesta música. El fenomen viral més recent l'han protagonitzat The Tyets amb el seu 'Coti x Coti' que ja supera els 12 milions de reproduccions.

Cal destacar altres cançons com 'Olivia' i 'Clar que t'he trobat a faltar' dels mataronins, 'Cari' de la Julieta i 'Sembla mentida' de la Mushkaa, que també han aconseguit un gran èxit i han ampliat l'abast de la música en català a tot Espanya.

Aquestes cançons en català mostren una sola cosa: aquest 2023 és només el principi d'un camí prometedor per a la música en aquesta llengua. Més èxits virals arribaran i trencaran fronteres, aportant la música en català a noves audiències i assolint que aquesta llengua sigui més present en el panorama musical espanyol i francès. La música en català té un poder inigualable per connectar amb les persones, i aquesta és només la primera etapa d'una llarga carrera cap a l'èxit continuat.

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40

Víctor de la Torre

Víctor de la Torre

Locutor y DJ de ELS40

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

 • Hoy en LOS40

 • Podcasts

 • Programación

 • Playlists

 • Emisoras

 • Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40

  Lista semanal oficial de LOS40

 • Lo último en POP internacional

  Lo último en POP internacional

  Novedades pop para sonreir

 • CAMILO recomienda

  CAMILO recomienda

  Las favoritas de la estrella latina nº1

 • Esenciales 90s Classic

  Esenciales 90s Classic

  Todos los éxitos de los años 90

 • Lista LOS40 hace 25 años

  Lo último en POP internacional

  Rebobinamos hasta los Principales de 1996

 • AMY MACDONALD recomienda

  AMY MACDONALD recomienda

  Nos cautivó en 2007 y estas son su favoritas

 • El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

  El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

  Lo que más suena en la radio

 • Lo último en URBAN

  Novedades urbanas y `'`hot`'`

  Lo último en URBAN

 • Tik Tok... Toma!

  Tik Tok... Toma!

  Lo más viral y bailado del momento

 • Lo último en DANCE

  Lo último en DANCE

  Lo más reciente de EDM

 • PURPLE DISCO MACHINE recomienda

  PURPLE DISCO MACHINE recomienda

  El DJ alemán revisa sus 40 año a año

 • ADN LOS40 Dance

  ADN LOS40 Dance

  El sonido y la esencia de LOS40 Dance

 • Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40 actualizada cada sábado

 • Èxits actuals del pop català

  Èxits actuals del pop català

  El millor de la música en català actual

 • STAY HOMAS recomienda

  STAY HOMAS recomienda

  Las favoritas del grupo revelación del confinamiento

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad