Figa Flawas, Sexenni i un setembre ple de novetats

'Aurora' i 'Supernova' són les últimes peces dels grups catalans que estan més de moda

En el món de la música, les novetats no es detenen i comencem amb força el mes de setembre. Des d'emocionants col·laboracions fins a esperats llançaments en solitari, l'escena musical està en constant creació, sobretot la catalana. Perquè les novetats que et portem avui prometen captivar els teus oïdes. Figa Flawas barreja la música tradicional catalana amb els "corridos tumbados", mentre que Sexenni ens porta a un sistema solar musical amb el seu senzill 'Supernova'.

'Aurora' - Figa Flawas

En un gir inesperat, Figa Flawas ha irromput l’últim dia d’agost amb el que va començar com el mes nou, en molts aspectes: amb una història que podria tenir un final com el Rosari de l'Aurora. A través de la seva música, aquest grup musical ens convida un altre cop a gaudir d'una calçotada, com la famosa de Valls, situada a Tarragona.

‘Aurora’, és un clar exemple del món dels "corridos tumbados", un estil musical que neix de la simbiosi entre Mèxic i els Estats Units, i que actualment lidera les llistes de les principals plataformes digitals.

Aquest grup, que ha barrejat la tradició musical catalana amb el folk tradicional mexicà i llatinoamericà, juntament amb la influència de la música urbana, ha creat una proposta captivadora per a públics de totes les edats. La seva capacitat per fusionar els elements tradicionals amb la modernitat, ha derivat ara en una tragicomèdia impregnada de tristesa, sàtira i una gran dosi d'energia positiva.

Una de les claus d’aquesta nou tema ha estat la col·laboració amb altres músics. Concretament treballant amb la secció de vents del reconegut grup català Stay Homas. Els seus videoclips, dirigits per Liam D, un realitzador amb qui tenen plena confiança, han aconseguit capturar l'essència de les seves cançons i presentar-les d'una manera visualment brutal.

Figa Flawas està en plena efervescència, realitzant una gira de setanta concerts arreu del territori que està tenint una resposta aclaparadora. Aquesta gira ha sigut precedida per cançons com ‘Mussegu’, que ha popularitzat la batxata catalana, ‘Diabla’ en col·laboració amb Mushkaa, i ‘Xalalà’ amb la participació de Lluís Gavaldà d'Els Pets. En aquest espectacle, tots tenen cabuda, fins i tot el Shin-Shan o la Pepa Pig, demostrant la diversitat i l'obertura que caracteritzala seva música.

'Supernova' - Sexenni

No és Saiko ni Melendi, sinó Sexenni que ha tret un nou single titulat 'Supernova'. Aquesta peça musical és l'avanç del seu imminent àlbum homònim Supernova, programat per veure la llum la setmana vinent, el dia 8 de setembre. Un àlbum que es podrà escoltar en directe per primer cop a les festes de la Mercè, on els lleidatans s'apoderaràn de l'escenari d'ELS40 a la platja de Bogatell el 23 de setembre.

A través d'aquest nou single, Sexenni ens transporta a un sistema solar imaginari, on dos forats negres de crues realitats es fonen en una cançó. També parlen d’un món on la joventut sembla haver perdut gràcia, però ells no renuncien als tocs irònics i divertits que els fan inconfusibles. Com aquest estiu amb 'Per la borda', que sona a través d’ELS40.

Amb les seves arrels arribant a la maduresa, els membres del grup han abraçat els sons dels anys 80, els anys d’aquells que en tenen més cinquanta i ja donen consells d’avis com "allò que escoltes no et guarirà", tal com exposen en la seva lletra.

Després de presentar quatre senzills al llarg de 2023, com ‘Klk quieren las chicas’, ‘Houston’, ‘Bora Bora’ i ‘Per la borda’. Sexenni avui se centra en el seu ‘Supernova’ com el nucli del seu segon disc. Ja pots veure aquest poderós tema que ve acompanyat d'un impressionant videoclip, dirigit per Alba Muñoz.

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

 • Hoy en LOS40

 • Podcasts

 • Programación

 • Playlists

 • Emisoras

 • Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40

  Lista semanal oficial de LOS40

 • Lo último en POP internacional

  Lo último en POP internacional

  Novedades pop para sonreir

 • CAMILO recomienda

  CAMILO recomienda

  Las favoritas de la estrella latina nº1

 • Esenciales 90s Classic

  Esenciales 90s Classic

  Todos los éxitos de los años 90

 • Lista LOS40 hace 25 años

  Lo último en POP internacional

  Rebobinamos hasta los Principales de 1996

 • AMY MACDONALD recomienda

  AMY MACDONALD recomienda

  Nos cautivó en 2007 y estas son su favoritas

 • El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

  El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

  Lo que más suena en la radio

 • Lo último en URBAN

  Novedades urbanas y `'`hot`'`

  Lo último en URBAN

 • Tik Tok... Toma!

  Tik Tok... Toma!

  Lo más viral y bailado del momento

 • Lo último en DANCE

  Lo último en DANCE

  Lo más reciente de EDM

 • PURPLE DISCO MACHINE recomienda

  PURPLE DISCO MACHINE recomienda

  El DJ alemán revisa sus 40 año a año

 • ADN LOS40 Dance

  ADN LOS40 Dance

  El sonido y la esencia de LOS40 Dance

 • Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40 actualizada cada sábado

 • Èxits actuals del pop català

  Èxits actuals del pop català

  El millor de la música en català actual

 • STAY HOMAS recomienda

  STAY HOMAS recomienda

  Las favoritas del grupo revelación del confinamiento

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad