Especial

ANDA YA DAY Gana tu entrada para el 'Anda Ya Day' en el Parque Warner de Madrid

ELS40 POP La Mercè concert històric a Barcelona

Dani Fernández, Els Catarres, Suu, La Fúmiga i Sexenni meravellen en una nit èpica

L'escenari principal d'ELS40 Pop La Mercè

La nit del dissabte 23 de setembre del 2023 quedarà per sempre com un dels concerts més emocionants que hem viscut mai. ELS40 Pop La Mercè va tornar a ser un èxit de convocatòria, 100.000 persones van viure per primera vegada a la platja del Bogatell de Barcelona un espectacle de la comunitat musical més gran del país. Dani Fernández, Els Catarres, Suu, La Fúmiga, Sexenni i l'actuació de Mark Eme van triomfar en un dia molt especial.

Sexenni va inaugurar el vespre debutant a l’escenari de La Mercè amb ELS40, la banda de Lleida va transformar el seu darrer disc “SUPERNOVA” en un directe explosiu i compacte. Els Sexenni ja havien anunciat en una entrevista a CAN 40, el programa musical d’actualitat en català, que tenien preparat un setlist especial per l’ocasió i es van marcar alguna versió ben ballable de cançons mítiques com ‘La gasolina’. El grup es va deixar la pell repassant èxits com ‘Per la borda’, ‘De Lao’, ‘Houston’ o ‘Lleida Town’.

Tot d’una, la Suu, una altra de les estrelles de la nit, va aparèixer a la platja del Bogatell de Barcelona per meravellar-nos amb el seu pop tan proper. Ella ens va regalar la primera gran sorpresa del dissabte, quan van sonar els primers acords de 'Barcelona Tropical' el Carlos Sadness va irrompre a l'escenari i tots dos van cantar plegats un dels himnes d'aquell estiu del 2021. La cantant i compositora barcelonina va agrair al públic "que creïn als seus concerts aquests espais segurs on compartir i estimar lliurement a qui es vulgui" i la bandera LGTBIQ+ va ondejar amb orgull al setlist tan especial del seu show.

L'escenari principal de les festes de La Mercè estava a punt de treure foc en un concert històric que serà recordat per les gairebé 100.000 persones assistents al festival pop. Dani Fernández va entrar com un huracà al ritme de les primeres notes musicals de 'Dile a los demás' i a partir de llavors ja vàrem saber que passaria alguna cosa molt bèstia aquella nit.

L'artista acompanyat, d'una banda de músics extraordinaris que marcaven el ritme amb himnes com 'Clima Tropical' o 'Te esperaré toda la vida', però les sorpreses no s'havien acabat i el Dani Fernández va convidar a un bon amic a l'escenari. "A la indústria de la música és difícil fer amics i jo puc dir que ell és el meu amic" així va cridar al seu germà Nil Moliner i després d'una gran abraçada van cantar junts 'Soldadito de hierro'. El deliri col·lectiu va acabar al ritme de 'Bailemos' on el públic va corejar la cançó que ja és un himne.

Els Catarres van venir per ficar-se a la butxaca a tots els seus fans, el seu va ser un concert trepidant gairebé sense pauses, la banda va suar la samarreta en un dels concerts més potents de la nit. L'Èric, Roser i en Jan sabien de què anava la festa, no era la primera vegada que actuaven a la platja del Bogatell i venien a demostrar que 13 anys als escenaris són un punt extra. El grup va tenir temps per ser generosos convidant a bons amics com Ramom Mirabet o els de La Fúmiga per entonar el seu èxit 'Cançons d'amor'. La festa acabaria amb la ja mítica 'Jennifer', molt demanada pels fans de Els Catarres, que van acabar cantant-la en un karaoke col·lectiu.

I encara quedaven forces i sobretot ganes de ballar amb la traca final dels valencians La Fúmiga. La dotzena de músics que formen part del grup van capgirar la nit amb un concert que encara avui ressona a la platja barcelonina. L'energia de la banda va ser descomunal i els èxits com 'Ja no fa mal', 'Principis', 'Mediterrània' o 'Finals' van ser corejats per tothom. "Passaran els anys i açò li ho seguirem contant a la nostra gent una i mil voltes" així feien balanç els d'Alzira, i tenen tota la raó el concert ELS40 Pop La Mercè va ser inoblidable.

Amb el Patrocini de Vueling, Baricentro, Emccat Grup i AMB- Nitbús i la col·laboració de Catalunya Plants, Cobarna fruits, l’Aquarium de Barcelona , l'aigua en bric de La Diosa del Agua, la Fabrica d’Empanadas Argentinas, la rústica de Food & Gust, Dulce de Leche y alfajores Mardel , restaurante el Manaba i Mexcla restaurante mejicano.

Segueix el canal de Telegram d’ELS40

Adrián Soler Valero

Locutor y Redactor ELS40

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

 • Hoy en LOS40

 • Podcasts

 • Programación

 • Playlists

 • Emisoras

 • Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40

  Lista semanal oficial de LOS40

 • Lo último en POP internacional

  Lo último en POP internacional

  Novedades pop para sonreir

 • CAMILO recomienda

  CAMILO recomienda

  Las favoritas de la estrella latina nº1

 • Esenciales 90s Classic

  Esenciales 90s Classic

  Todos los éxitos de los años 90

 • Lista LOS40 hace 25 años

  Lo último en POP internacional

  Rebobinamos hasta los Principales de 1996

 • AMY MACDONALD recomienda

  AMY MACDONALD recomienda

  Nos cautivó en 2007 y estas son su favoritas

 • El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

  El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

  Lo que más suena en la radio

 • Lo último en URBAN

  Novedades urbanas y `'`hot`'`

  Lo último en URBAN

 • Tik Tok... Toma!

  Tik Tok... Toma!

  Lo más viral y bailado del momento

 • Lo último en DANCE

  Lo último en DANCE

  Lo más reciente de EDM

 • PURPLE DISCO MACHINE recomienda

  PURPLE DISCO MACHINE recomienda

  El DJ alemán revisa sus 40 año a año

 • ADN LOS40 Dance

  ADN LOS40 Dance

  El sonido y la esencia de LOS40 Dance

 • Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40 actualizada cada sábado

 • Èxits actuals del pop català

  Èxits actuals del pop català

  El millor de la música en català actual

 • STAY HOMAS recomienda

  STAY HOMAS recomienda

  Las favoritas del grupo revelación del confinamiento

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad