Especial

ANDA YA DAY Gana tu entrada para el 'Anda Ya Day' en el Parque Warner de Madrid

Cala Vento canta per primera vegada en català versionant 'Pau' d'Els Pets

Bruno Sokolowicz, locutor d’ELS40 Classic, protagonitza el videoclip

@alb.pons

Els amants del rock en català estem d'enhorabona, el duo empordanès Cala Vento ha tornat a sorprendre'ns i canten per primera vegada en català. Aquesta vegada han triat revisitar “PAU” una cançó mítica d’ELS Pets, una banda que ha estat una font d'inspiració innegable per als membres de Cala Vento. La cançó original de fa vint anys ha estat revisitada per oferir-nos una versió actualitzada, amb una lletra que ressona igual de fort en els temps actuals.

"PAU" parla d'un noi activista de vint anys que, en la seva versió original, s'enfrontava a la precarietat mentre lluitava per les seves conviccions. Ara, vint anys després, Cala Vento ens mostra en Pau ja passat dels quaranta, però encara immers en l'activisme, ara digitalitzat. La precarietat, lamentablement, continua sent una constant en la seva vida. Aquesta actualització no només rendeix homenatge a la cançó d'Els Pets, sinó que també destaca com alguns dels problemes socials de fa dues dècades segueixen plenament vigents.

Primer cop cantant en català

Aquesta revisió de "PAU" representa també una fita per a Cala Vento: és la primera vegada que canten una cançó íntegrament en català. Això no només subratlla el seu compromís amb la seva llengua i cultura, sinó que també els connecta de manera més profunda amb els seus seguidors catalans. Recuperant una de les cançons més emblemàtiques del rock en català, Cala Vento aconsegueix mantenir viva una tradició musical alhora que la renova amb el seu estil propi.

Bruno Sokolowicz protagonista del videoclip

Un videoclip carregat de nostàlgia i crítica social. Bruno Sokolowicz, locutor d’ELS40 Classic i conegut per la seva llarga trajectòria en els mitjans de comunicació, es posa al paper de Pau, vint anys després aporta una autenticitat única al personatge, mostrant un Pau més madur però encara lluitador.

El videoclip és un viatge nostàlgic que no només mira enrere, sinó que també posa el focus en els reptes actuals. Les imatges combinen passat i present, reflectint com les lluites d'abans es transformen però no desapareixen. La direcció de Gin Torrado destaca per la seva sensibilitat i capacitat per capturar l'essència del missatge que Cala Vento vol transmetre, tot plegat amb la producció de CARMEL.

Cala Vento, sempre compromesos

Cala Vento ha demostrat una vegada més que són molt més que una banda de música. Són cronistes de la nostra societat, capaços de posar en música i lletra els anhels, les frustracions i les esperances de tota una generació. Amb "PAU", ens recorden que l'activisme no té edat i que la lluita per un món millor continua, passi el temps que passi.

Adrián Soler Valero

Locutor y Redactor ELS40

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

 • Hoy en LOS40

 • Podcasts

 • Programación

 • Playlists

 • Emisoras

 • Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40

  Lista semanal oficial de LOS40

 • Lo último en POP internacional

  Lo último en POP internacional

  Novedades pop para sonreir

 • CAMILO recomienda

  CAMILO recomienda

  Las favoritas de la estrella latina nº1

 • Esenciales 90s Classic

  Esenciales 90s Classic

  Todos los éxitos de los años 90

 • Lista LOS40 hace 25 años

  Lo último en POP internacional

  Rebobinamos hasta los Principales de 1996

 • AMY MACDONALD recomienda

  AMY MACDONALD recomienda

  Nos cautivó en 2007 y estas son su favoritas

 • El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

  El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

  Lo que más suena en la radio

 • Lo último en URBAN

  Novedades urbanas y `'`hot`'`

  Lo último en URBAN

 • Tik Tok... Toma!

  Tik Tok... Toma!

  Lo más viral y bailado del momento

 • Lo último en DANCE

  Lo último en DANCE

  Lo más reciente de EDM

 • PURPLE DISCO MACHINE recomienda

  PURPLE DISCO MACHINE recomienda

  El DJ alemán revisa sus 40 año a año

 • ADN LOS40 Dance

  ADN LOS40 Dance

  El sonido y la esencia de LOS40 Dance

 • Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40 actualizada cada sábado

 • Èxits actuals del pop català

  Èxits actuals del pop català

  El millor de la música en català actual

 • STAY HOMAS recomienda

  STAY HOMAS recomienda

  Las favoritas del grupo revelación del confinamiento

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad