El Cruïlla gestionarà l'emblemàtic El Molino

L'empresa se'n farà càrrec durant els pròxims quatre anys

Jupiterimages

La comissió de Govern de Barcelona ha aprovat la concessió de l'ús privatiu de l'antic teatre El Molino a l'empresa Barcelona Events Musicals, coneguda per organitzar el Festival Cruïlla, entre altres esdeveniments. L'adjudicació té una durada inicial de quatre anys, amb l'opció de prorrogar-se anualment fins a un màxim de quatre anys més.

El projecte presentat per l'empresa busca convertir El Molino en un espai de referència per a les músiques minoritàries de Barcelona, posant èmfasi en gèneres com la música d'arrel, la cançó d'autor, el jazz, el flamenc i la rumba catalana. També vol recuperar l'antiga força i reconeixement d'El Molino per projectar-lo com un gran equipament cultural en l'àmbit local i internacional.

L'empresa adjudicatària fomentarà la col·laboració amb entitats del sector musical com Barnasants, el Dorado, Carabutsi i l'Associació de Músics de Jazz. També comptarà amb el suport d'escoles superiors de música de la ciutat, com el Taller de Músics, el Conservatori del Liceu, Esmuc i Jam Session, així com de formadors en gestió musical i audiovisual. A més a més, treballarà amb L'Auditori i la Sala Paral·lel 62, establint una forta connexió a escala estatal i internacional.

El model de gestió preveu una programació progressiva fins a ocupar cada dia de la setmana. Aquesta inclourà diversos tipus d'activitats com espectacles de comèdia, teatre, dansa, jam sessions, open mic, music talks, presentacions de festivals i assajos d'artistes. D'aquesta manera, es diversificarà l'oferta per arribar a un públic ampli i variat.

En l'àmbit gastronòmic, Barcelona Events Musicals col·laborarà amb l'equip de Florería Atlántico per oferir una proposta culinària que reflecteixi la idiosincràsia del Paral·lel i la seva història. La gastronomia anirà acompanyada de la programació artística, amb una atenció especial a la cocteleria d'autor, inspirada en la història d'El Molino i els artistes del Paral·lel.

El projecte també inclou una dimensió pedagògica amb tallers de formació, masterclasses, participació d'alumnes amb bandes, col·laboracions amb escoles d'arts i oficis, i visites escolars.

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat la importància de la reobertura d'El Molino, un equipament emblemàtic des d'una perspectiva històrica i cultural. Aquesta adjudicació permet avançar en el compromís de recuperar el Paral·lel com a eix estratègic de la música i les arts escèniques de la ciutat, sumant-se a altres equipaments com el Teatre Arnau, la Sala Paral·lel 62, la Sala Apolo i el Centre Cultural Albareda, impulsant així la capacitat creativa de la ciutat.

Les aspes d'El Molino tornaran a girar!

Víctor de la Torre

Víctor de la Torre

Locutor y DJ de ELS40

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

 • Hoy en LOS40

 • Podcasts

 • Programación

 • Playlists

 • Emisoras

 • Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40

  Lista semanal oficial de LOS40

 • Lo último en POP internacional

  Lo último en POP internacional

  Novedades pop para sonreir

 • CAMILO recomienda

  CAMILO recomienda

  Las favoritas de la estrella latina nº1

 • Esenciales 90s Classic

  Esenciales 90s Classic

  Todos los éxitos de los años 90

 • Lista LOS40 hace 25 años

  Lo último en POP internacional

  Rebobinamos hasta los Principales de 1996

 • AMY MACDONALD recomienda

  AMY MACDONALD recomienda

  Nos cautivó en 2007 y estas son su favoritas

 • El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

  El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

  Lo que más suena en la radio

 • Lo último en URBAN

  Novedades urbanas y `'`hot`'`

  Lo último en URBAN

 • Tik Tok... Toma!

  Tik Tok... Toma!

  Lo más viral y bailado del momento

 • Lo último en DANCE

  Lo último en DANCE

  Lo más reciente de EDM

 • PURPLE DISCO MACHINE recomienda

  PURPLE DISCO MACHINE recomienda

  El DJ alemán revisa sus 40 año a año

 • ADN LOS40 Dance

  ADN LOS40 Dance

  El sonido y la esencia de LOS40 Dance

 • Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40 actualizada cada sábado

 • Èxits actuals del pop català

  Èxits actuals del pop català

  El millor de la música en català actual

 • STAY HOMAS recomienda

  STAY HOMAS recomienda

  Las favoritas del grupo revelación del confinamiento

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad