Uri Santafé & Lamliki reviuen l’himne ‘BOIGxTU’ i aquesta vegada amb col·laboració de Pep Sala

El duet transforma la mítica cançó en una peça electrònica que connecta amb les noves generacions, mantenint intacta l’essència emocional.

Uri Santafé i Lamliki presenten nou himne / picap

Després d'una trajectòria que destaca per la seva creativitat i voluntat d'experimentació, Uri Santafé i Lamliki tornen a sorprendre amb la seva última creació, 'BOIGxTU'. Aquesta vegada, han decidit donar una volta més al clàssic 'Boig per tu' de SAU, una cançó que ha marcat diverses generacions de catalans. El nou senzill, que combina ritmes electrònics de pista i melodies pop, és un homenatge emotiu a la mítica cançó de Carles Sabater i Pep Sala, però estem el 2024 i la producció ha buscat nous camins, per connectar amb el públic més jove.

El duo continua esprement la seva col·laboració artística i ens presenta una cançó més sorgida de la bona comunicació entre els dos. D'una banda, Uri Santafé és conegut per la seva capacitat d'escriure lletres íntimes i personals, sempre buscant tocar les tecles per connectar a les emocions primàries. Amb una trajectòria marcada per la seva transició des del Hip Hop clàssic cap a noves sonoritats més experimentals, Santafé ha liderat la banda Beatneeks, guanyadora de diversos concursos musicals com l'Engresca't i el Maresmusic. Per l'altra, Lamliki, productor i DJ de renom internacional, ha portat el seu so a alguns dels clubs més prestigiosos del món, com Pacha, Café del Mar i Union Club de Londres.

Ara farà un any va veure la llum l'EP Vulnerable publicat el 2023, amb produccions de temes com 'Iglú' i 'Secrets'. Amb 'BOIGxTU' han decidit posar la seva pròpia cullerada en una de les cançons més icòniques del pop català, amb la intenció d'apropar-la a les noves generacions.

El senzill és molt més que una simple versió; és una revisió del tema clàssic, amb elements electrònics i donant-li fort a l'autotune, que permeten mantenir la intensitat emocional de la cançó original mentre la porten a nous terrenys sonors. Al mateix temps, Santafé i Lamliki han tingut molta cura de no perdre l'essència del desamor que tan bé expressava la versió original d'aquest himne català. El resultat és un tema ballable, però que no perd el seu toc introspectiu i emotiu.

A més, el videoclip de la cançó, rodat al pantà de Sau, no és només un homenatge al lloc icònic que dona nom a la banda original, sinó que també reforça el vincle entre el passat i el present. I just en aquest punt de retrobament entra en acció i la benedicció total d'en Pep Sala, el 50% de Sau, que juntament amb l'enyorat Carles Sabater van fer la icònica cançó de 'Boig per tu'. A la nova versió "BOIGxTU" trobarem també Aion i Acone, ajudant a presentar una cara més despreocupada i moderna, plena d'energia i amb una clara intenció de perdurar.

Amb aquesta cançó, Uri Santafé i Lamliki demostren, una vegada més, que quan es tracta de música, les col·laboracions poden crear màgia. 'BOIGxTU' no només ret homenatge a una peça fonamental de la música catalana, sinó que la reinventa, mantenint intacta la seva capacitat de tocar el cor dels oients, siguin de la generació que siguin. Si ets fan de les noves versions dels clàssics, no et pots perdre aquest tema. 'BOIGxTU' està destinat a ser un nou himne per a aquells que vulguin ballar i sentir la música amb intensitat.

Adrián Soler Valero

Locutor y Redactor ELS40