Disney Plus parlarà en català

Col·lectius culturals, socials i la Generalitat han fet pressió perquè sigui una realitat

Disney Plus parlarà en català

Disney+ incorporarà el català al seu catàleg / Getty Images / Chesnot

La plataforma de Disney de contingut audiovisual en streaming de la factoria nord-americana, Disney Plus, incorporarà contingut de sèries i pel·lícules doblades al català, segons ha informat la Generalitat de Catalunya aquest divendres en un comunicat des del Departament de Cultura en una nota de premsa.

Es tracta d'una enquesta sobre consum audiovisual i llengua feta per la Direcció General de Política Lingüística, on segons l'estudi el 77,6 % de les catalanes i dels catalans demanen sèries i pel·lícules doblades en català a les plataformes que no l'incorporen pròpiament. En termes absoluts, aquesta xifra suposa uns 5 milions de potencials d'usuaris amb aquesta fam de consum i revela el bon l'estat de salut del català en la creació de contingut digital. A banda, el 76% també demanda subtítols en català i un 83% que les interfícies de les plataformes es poguessin configurar en català.

El Govern català anuncia en el comunicat que "Disney ha avançat, com a pas previ a la incorporació com a opció directa d'idioma, que oferirà com a contingut extra les versions en català de les pel·lícules que ja disposen de versió en aquesta llengua i han estat exhibides en català en sales de cinema o distribuïdes en DVD, Blu Ray i en altres plataformes". I per tant, com a extres, afegiran tot aquest contingut creat des de 1995, quan la factoria audiovisual va començar a doblar en català les seves produccions.

La directora general de la Direcció General de Política Lingüística, Ester Franquesa, "manté la negociació continuada amb el director general de Disney España perquè la seva plataforma incorpori el català, com demana també la ciutadania en aquesta enquesta i com han expressat també els ciutadans a les xarxes socials". Ara per ara, el gegant audiovisual nord-americà no ha fet cap comunicat sobre afegir aquestes versions doblades i subtitulades al català com a contingut de la pestanya d'extres ni a partir de quina data es podrà gaudir-ne a Disney Plus.

 

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad