Recuperen 58 tones de residus al fons marí català

Més de 200 vaixells d'arrossegament s'han fet servir per a recuperar aquesta quantitat de residus durant el 2019

Recuperen 58 tones de residus al fons marí català

Residus i restes de plàstic al Mar Mediterrani / Salvatore Laporta / Getty Images

Durant el 2019, han recuperat del mar 57.963 quilos de residus de la costa central catalana, fent servir un total de 214 vaixells d'arrossegament. La meitat d'aquestes escombraries, 30.695 quilos corresponien a plàstics ha informat .

El projecte Marviva – Upcycling the Oceans porta en marxa des del 2015 per l'Agència de Residus de Catalunya, la Confraria de Pescadors del Port de Barcelona i l'Autoritat Portuària de Barcelona. Tots tres organismes treballen plegats per a visibilitzar i tractar el problema de l'acumulació de residus al mar, i alhora, conscienciar a la ciutadania del greuge mediambiental que suposa llançar escombraries a la natura.

Durant el 2017, Marviva es va ampliar a tretze ports més de la costa catalana i a més empreses, entitats i administracions; com la Fundació Ecoalf i Ecoembes. Aleshores, van afegir la iniciativa de transformar aquestes deixalles del fons del mar en matèria que es pugui fer servir al sector tèxtil, en un fil de primera qualitat.

S'ha calculat que cada any els humans som responsables directes o indirectes de vessar al mar fins a 8 tones de deixalles plàstiques, de les quals el setanta-cinc per cent acaben al fons marí i això provoca greus problemes als ecosistemes marins. El 80% d'aquesta contaminació prové de l'entorn terrestre i el causant directe és l'ésser humà.

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

  • Anda Ya: El Podcast

    EL PODCAST (martes 21/09/21)

  • No paramos y no queremos parar

    Iñaki Domínguez

  • Hoy en los40

    Lola Índigo, Ana Mena, Pablo López y más actuarán en el Wizink Center el 14 de abril. Agoney gana la primera semifinal del Benidorm Fest. David Bisbal anuncia nueva canción de su 20º aniversario: ‘Ajedrez’. Sebastián Yatra comparte las imágenes de su primer videoclip del año.

  • Ver más podcast

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

EMISORAS

Elige una emisora

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad