Els Simpsons parlaven en català

El Ramon Puig va ser la veu del Homer i la Carmen Contreras, que recentment ha mort, posava la veu a la Marge Simpson

Los Simpson predicciones cómo lo hacen

Imagen promocional de 'Los Simpson' / Fox / Disney / Cartel promocional

Potser no ho sabies, però el Homer, el Bart, la Lisa, la Marge i tots els habitants d'Springfield saben parlar català. Les primeres paraules dels humans grocs van ser a principis dels anys noranta. Coses curioses de la vida, es van doblar i es van emetre per La2 de RTVE durant les tres primeres temporades. Posteriorment, els drets d'emissió de la sèrie nord-americana a Espanya els va adquirir Antena 3, que va tornar a emetre alguns episodis de les primeres temporades en català en una desapareguda desconnexió per a Catalunya.

Fa un any, el tema d'Els Simpsons en català es va fer viral a la xarxa. Ningú s'ho creia, tot semblava una llegenda urbana. Però internet és un pou de sorpreses i ràpidament van començar a aparèixer aquests episodis en llengua catalana. El doblatge català va anar a càrrec del Ramon Puig fent de Homer, la Carmen Contreras, que recentment ha mort, posava la veu a la Marge Simpson, la Mònica Padrós va ser la veu del Bart i Núria Mediavilla doblava la intel·ligentíssima Lisa. L'Enric Isasi-Isasmendi va posar la veu al cap de la policia d'Springfield, el Cap Wiggum i el Jaume Lleal va posar veu a l'avi Jasper a la sèrie. Entre els dobladors en català d'Els Simpsons trobem el Joan Pera que hi va participar posant veus addicionals.

És curiós saber que l'entrada de la popular família nord-americana d'animació va fer la seva entrada a l'Estat parlant en català, però d'aquella època poca gent se'n recorda. I sembla que no hi ha intenció que es dobli la resta de material a la nostra llengua.

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad