La Sagrada Família no estarà acabada el 2026

El temple expiatori del geni Gaudí veu endarrerida la data de la seva finalització

La Sagrada Família no estarà acabada el 2026

La Sagrada Família no estarà enllestida pel 2026 / Getty Images / Miquel Llop

El temple expiatori d'Antoni Gaudí no estarà acabat l'any 2026 com es va preveure fa cinc anys. El motiu no és altre que l'epidèmia mundial a causa de la COVID19. Els mateixos responsables de la Sagrada Família han assegurat que en el context actual no poden fixar una data de finalització de les obres.

Tot i que es van posar tots els esforços per a finalitzar la construcció del temple icònica de la capital catalana per a l'any del centenari de la mort de l'arquitecte català, la crua realitat ha fet que això no sigui possible. La manca de visitants, sobretot estrangers que representen el 94%, i les últimes previsions que facin canviar la situació que vivim han fet saltar totes les alarmes al temple. Durant aquest mes del 2019 el temple va rebre a 15.600 turistes, mentre que enguany no han superat els dos mil visitants.

L'Esteve Camps, president delegat de la Junta Constructora anunciava "Si no hi ha un miracle, la feina no es podrà acabar el 2026 com havíem previst" fent ús de l'humor durant la trobada anual amb mitjans prèvia a la jornada de portes obertes per les Festes de La Mercè de Barcelona.

Al costat de l'arquitecte en cap de l'obra, el Jordi Faulí, en Camps ha afegit "El 2021 es podrà acabar la torre de Maria, la segona més alta de la construcció, amb 138 metres d'alçada" i es coronarà amb 25 metres més i finalitzaran la torre una estrella de set metres amb dotze puntes d'acer i vidre que quedarà il·luminada durant la nit. També assenyalava que això serà possible si les mesures contra el coronavirus durant tot aquest temps ho permeten, ja que ara per ara tenen un marge de temps ben petit per a fer-ho possible.

Durant la reunió van assegurar que a finals d'aquest any començaran a construir la capella de l'Assumpta, una edificació que s'ubicarà a la banda del carrer Provença, ocupant 2,6 metres de la vorera d'amplada i vint-i-un de longitud. En canvi, retrocediran als xamfrans dels carrers Marina i Sardenya.

Al final de la trobada van afirmar que durant el 2019 van ser quatre milions i mig les persones que van visitar la Sagrada Família, i les previsions per al 2020 són desoladores. Per acabar, president delegat de la Junta Constructora va voler recordar que el temple expiatori d'Antoni Gaudí es construeix gràcies als donatius de les persones, i que tot i que s'han viscut èpoques pitjors, com a la Guerra Civil que es van aturar les obres, però que d'una manera o una altra sempre se n'han en sortit per seguir endavant amb el gran projecte d'en Gaudí.


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad