Les millors playlists de música en valencià

El consistori de València promou la música de casa amb aquestes llistes musicals que trenquen els tòpics

Les millors playlists de música en valencià

La millor música valenciana en aquestes playlist / Getty Images / Federico Meneghetti

L'Ajuntament de València aposta per la música de casa. El consistori ha publicat una sèrie de playlist a través del Gabinet de Normalització Lingüística per a fomentar els artistes locals i que fan servir el català com a llengua per a expressar-se a les seves cançons.

La idea vol fomentar la cultura pròpia i local, a més a més, de desmitificar falses creences sobre la música en valencià, com associar "la música en valencià només al folk tradicional, a les cançons de rock amb instruments tradicionals com la dolçaina o a les lletres reivindicatives", asseguren des del Gabinet. Volen mostrar als valencians que la música catalana és molt diversa pel que fa a estils com el pop, el rock, l'indie, el soul, el blues, el rock&roll, la rumba, el folk, el reggae, l'ska, o l'electrònica entre d'altres. I amb lletres de temàtiques molt diverses, amb cançons que parlen d'amistat, d'amor, de desamor, de la quotidianitat, de festa, d'oci...

Aquestes noves llistes se sumen a les deu que ja van publicar el passat mes de març: on aleshores van compartir un seguit de playlist per a diferents moments del dia com llevar-se, relaxar-se, per a cantar, fer esport, per a escoltar mentre es cuina, per ballar, per a la canalla, entre d'altres com per a celebrar l'Orgull LGTBIQ+ i per a reivindicar l'empoderament femení el 8 de Març.

Aquestes llistes musicals es poden gaudir des del perfil del GNL de l'Ajuntament de València a la plataforma d'Spotify. Compte que té com a objectiu difondre i promoure la normalització lingüística a través de la música ha destacat la regidora de Gestió de Recursos de la casa de la vila de la capital valenciana, Luisa Notario.


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad