Siri parlarà i entendrà el català

La multinacional Apple busca un analista de veu amb domini del català

Siri parlarà i entendrà el català

Apple busca un analista en català per a Siri / Getty Images

L'assistent de veu més popular parlarà en català i també l'entendrà. Així ho ha confirmat la companyia tecnològica de Cupertino a través d'una oferta de feina a la delegació catalana. A l'oferta se cerca un analista amb domini del Català perquè escolti i transcrigui arxius d'àudio i avaluï les respostes de l'assistent d'Apple: "Utilitzarà el seu coneixement lingüístic i cultural, juntament amb les seves habilitats analítiques, per a avaluar les respostes segons les pautes"

 

Dimarts, Apple va publicar un seguit noves vacants d'analista de Siri similars en diferents llengües, entre elles, la catalana. 'El llançament de Siri va ser un moment decisiu en la història de la Intel·ligència Artificial', es pot llegir. Siri és capaç de reconèixer la nostra veu i permet fer tasques amb qualsevol dispositiu MacOS i iOS com: 'Per a enviar missatges, reproduir la seva cançó preferida o fins i tot fer-se una selfie', assegura la companyia estatunidenca.

 

Tot i que el sistema operatiu de la multinacional californiana permet configurar l'iOS en català, Siri encara ni l'entén ni el parla. Des de l'ONG Plataforma per la Llengua fa anys que reclamen a Apple que la llengua catalana s'afegeixi a la vintena d'opcions que ja inclou. Argumentant que entre el ventall de llengües que disposa l'assistent de veu intel·ligent Siri n'hi ha d'altres d'europees de característiques similars al català. La llengua catalana té més de deu milions de parlants arreu del món. Afegeixen que fins i tot n'hi ha que ofereixen variants dialectals com el neerlandès de Bèlgica i dels Països Baixos, com a argument demogràfic per a reivindicar el dret dels parlants catalans.

 

A inici del 2020 el Govern de la Generalitat catalana feia públic l'existència de trenta-dues iniciatives en actiu d'assistents de veu intel·ligents entre les quals es troben algunes de les marques més populars del mercat: l'Alexa d'Amazon, el Siri d'Apple i l'assistent de veu de Google. Tot i que ara per ara, cap d'elles és una realitat. Tocarà esperar una mica per poder parlar amb naturalitat amb el Siri.icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

EMISORAS

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad