La Renfe adaptarà els torns d'accés per a comprar-hi el bitllet i sense contacte

L'operadora no ha posat data de l'arribada del nou sistema de validació a través dels torns d'accés a les andanes a la xarxa de Catalunya

La Renfe adaptarà els torns d'accés per a comprar-hi el bitllet i sense contacte

Les màquines de venda de bitllets a l'Estació de Passeig de Gràcia de Barcelona. / Getty Images / Jeffrey Greenberg

Viatjar en tren sense bitllet físic serà una realitat aviat. Es podrà pagar el tren amb la targeta o el mòbil des del torn d'accés sense necessitat de tenir contacte amb les màquines d'autovenda i les taquilles. L'operadora Renfe ha anunciat a la seva pàgina web que posa en marxa el nou sistema de pagament directe als torns d'accés a les andanes de les estacions.

Aquest nou mètode de pagament s'anomena 'Cronos' i consisteix a poder fer la transacció econòmica mitjançant un dispositiu smartphone o bé una targeta bancària directament al torn d'accés i sense la necessitat de comprar el bitllet a les màquines d'autovenda o la taquilla de l'estació. Amb el nou sistema, l'operadora vol ajudar als usuaris a no fer servir diners en efectiu, evitar el contacte amb les màquines i reduir el temps per adquirir el bitllet dins de l'estació.

El nou sistema de pagament que vol implantar l'operadora ja funciona a la xarxa de Màlaga des del passat mes de juliol però vol estendre'l a la resta de zones on opera. Des de la companyia destaquen que és una solució innovadora, eficaç per a millorar la mobilitat, alhora que sostenible i respectuós amb el medi ambient.

El mecanisme de funcionament de 'Cronos' és ben senzill. Els torns aniran equipats amb un lector EMV per a fer pagaments amb la tecnologia contactless. L'usuari només podrà fer servir bitllets senzills amb aquest nou mètode de pagament des dels torns d'accés a l'andana. I té l'obligació de fer la validació a l'inici del trajecte i en finalitzar-lo per fer el pagament correctament. En cas contrari, el sistema cobraria el doble d'un bitllet senzill del màxim de zones de Rodalies de Catalunya. A més a més, 'Cronos' permet fer ús il·limitat d'accessos sempre que la validació i la cancel·lació en finalitzar el trajecte es facin amb la mateixa targeta bancària.

Les màquines d'autovenda i la taquilla seguiran funcionant igualment en el cas que la targeta bancària no funcioni correctament.

Bitllets combinats

Paral·lelament, Renfe equiparà els torns d'accés a les estacions de lectors de codi QR. Aquests llegiran els bitllets combinats de Rodalies, sense la necessitat d'obtenir el bitllet físic prèviament.

Quan passis la teva targeta bancària pels torns d'inici i final del teu trajecte es realitzarà el pagament corresponent a la tarifa en vigor i el nombre de zones per on has viatjat. Els cobraments els podràs comprovar en el teu extracte de moviments del teu compte bancari. Aquesta operació de pagament que impulsa Renfe la farà a través de la plataforma bancària RedSys.

Des de l'operadora anuncien que en reduir l'ús del paper, l'usuari que necessiti rebre justificants o factures pot sol·licitar-les a la taquilla, als punts d'atenció al client de les estacions o a través de la seva pàgina web.


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

  • Anda Ya: El Podcast

    EL PODCAST (martes 21/09/21)

  • No paramos y no queremos parar

    Iñaki Domínguez

  • Hoy en los40

    Sus 10 etapas musicales, en imágenes. 5 curiosidades sobre Arcángel que te sorprenderán. Regálate un capricho gracias a LOS40 Classic y la reedición de ‘Honky Chateau’ de Elton John. Entrevista a Blanca Paloma. Aitana comparte un adelanto de su nueva canción ‘Los Ángeles’. 

  • Ver más podcast

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

EMISORAS

Elige una emisora

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad