Tres catalans nominats als LatinGrammy

La Rosalia, l'Aitana Ocaña i el Joan Magrané nominats als Grammy Llatins 2020

Rosalía en los GRAMMY Awards / Emma McIntyre/Getty Images for The Recording Academy (Getty Images)

Dimarts 29 de setembre s'han donat a conèixer els nominats als Premis Grammy Llatins del 2020, la vint-i-unena edició dels guardons que l'Acadèmia nord-americana entrega a la música i als artistes que s'expressin artísticament en qualsevol llengua provinent del llatí, sobretot en portuguès i castellà, i que principalment engloba a artistes i musics de tot el continent americà i europeu.

Enguany la llista d'artistes i musics de casa nostra ha augmentat. De fet, podem sumar fins a tres noms de catalans que en aquest 2020 són al llistat de nominats dels Grammy Llatins 2020: la Rosalía, l'Aitana Ocaña i el Joan Magrané.

L'huracà de Sant Esteve Sesrovires segueix infranquejable a l'escena musical internacional. El so urbà fusionat amb el flamenc i el talent personal de la del Baix Llobregat sembla no aturar-se. Si el 2019, es va endur els cinc gramòfons als que estava nominada, a l'edició d'enguany la Rosalía acumula fins a quatre nominacions als Grammy Llatins: millor cançó urbana i millor fusió per 'Yo x Ti, Tu x Mi' amb l'Ozuna, millor cançó pop rock per 'Dolerme' i millor vídeo per 'TKN' al costat del Travis Scott

També des Sant Climent de Llobregat, l'Aitana suma una nominació a la cerimònia d'aquest 2020 dins de la categoria de millor àlbum pop de l'any pel seu Spoiler. Una enorme alegria per a jove del Baix Llobregat que no ha dubtat en transmetre-ho a les xarxes socials.

I la sorpresa dels Grammy Llatins 2020 que tindrà lloc el 19 de novembre és la música clàssic catalana. El compositor reusenc Joan Magrané està nominat enguany per per 'Dues peces per a piano' incloses al disc The Butterfly Effect de la pianista Noelia Rodiles a la categoria de millor música clàssica contemporània.

La del 2020 és la llista de nominats dels Grammy Llatins que més dones hi apareixen, tot i que encara s'és lluny d'arribar a una paritat entre gèneres. Alhora, el reggaeton ha guanyat més importància després de la polèmica per la seva poca presència ens els premis de l'any passat on diversos artistes del gènere i de renom van ser molt crítics amb l'Acadèmia llatina nord-americana.