Els Vienna són un dels finalistes del Certamen ‘Terra i Cultura’ 2020

El grup d’Alacant és un dels 5 finalistes per la cançó ‘Mort petita’, que és un poema musicat de Vicent Andrés Estellés

Vienna / Vienna

El Certamen Terra i Cultura, impulsat per Lluís Llach i el Celler Vall-Llach, atorga anualment el Premi Miquel Martí i Pol al millor poema musicat en llengua catalana. Es van rebre gairebé 400 propostes, on els poetes més musicats han sigut Enric Cassasses (22), Pepe Sales (20), Joan Salvat-Papasseit (18), Miquel Martí i Pol (14) i Vicent Andrés Estellés (11). Els finalistes al Certamen d'enguany són Pau Alabajos, Marala, Juan Valderrama, Feliu Ventura i Vienna.

La cançó presentada per la banda d'Alacant és 'Mort petita', un poema musicat de Vicent Andrés Estellés. L'elecció del poema que la banda ha decidit musicar va venir quan l'Artur (cantant de la formació), va llegir el poema i va descobrir que una de les seves estrofes és una cançó popular que la seva mare li cantava de petit. Això li va connectar molt amb el poema i en va fer d'aquesta estrofa la tornada de la cançó.

El grup musical segueix treballant després de publicar al 2020 el seu EP de debut 'Hem trobat un pis per a llogar', i poc a poc van presentant noves cançons, com l'esmentada 'Mort petita' o fa uns mesos 'Alacant o el pop d'aquí' o 'Per uns quants dòlars de més', que són els primers avançaments del seu nou disc que arribarà a inicis del 2021.

Aquest dissabte el jurat, del qual hi forma part Lluís Llach entre d'altres personalitats de l'àmbit musical i de la cultura, es reunirà dissabte de forma telemàtica i es farà públic el guanyador el proper dimarts 10 de novembre a les 12:30 hores.

Alguns dels guanyadors del Certamen Terra i Cultura en anys anteriors han sigut Mishima (2017), la Judit Nedderman (2014) o la Sílvia Pérez Cruz (2009) entre d'altres.