Catalunya, escenari de sèries amb milions de seguidors

Fem un recorregut per les localitzacions on s'han gravat alguns episodis de sèries tan mítiques com Joc de Trons, Killing Eve o WestWorld

La Catedral de Girona va viure un dels moments èpics de la sèrie Joc de Trons / Carlo Morucchio/REDA&CO/Universal Images Group (Getty Images)

L'actor Tom Holland és una de les últimes estrelles internacionals que ha rodat a Barcelona la seva propera pel·lícula, però no és l'únic perquè des dels anys '50 desenes de produccions de Hollywood, Europa o Àsia s'han gravat per als nostres carrers i no és un fenomen nou. Actualment, Catalunya s'ha convertit en un dels destins més buscats per localitzar sèries d'èxit internacional i hem vist gravacions a Besalú, Mataró, Manresa, Girona o Barcelona on hi han arribat equips de gravació per transformar per uns dies barris i ciutats en autèntics platós de rodatge.

ELS40 descobrim els diferents paisatges catalans que han fet la volta al món.

Killing Eve (HBO). La sèrie va triar Barcelona com escenari principal de la tercera temporada on Villanelle, interpretada per l'actriu Jodie Comer, es queda a viure a la ciutat allunyant-se per un temps de l'Eve Pollastri, l'agent de l'MI6 que interpreta Sandra Oh. 'Cases Ramos' és l'habitatge on residirà el personatge de Villanelle, un edifici modernista situat al barri de Gràcia construït el 1906 per l'arquitecte Jaume Torres i Grau i està declarat com un bé cultural i d'interès nacional a Catalunya.

El Telefèric, l'Arc de Triomf o la plaça de la Barceloneta apareixen també com aparador principal. Com a curiositat explicar que en un capítol veiem suposadament un carrer comercial de Girona, però en realitat és el carrer d'en Mònec, un passatge del Born. També apareix un castell de Granada i realment es va enregistrar a Badalona, o un viatge per gravar una missió a la Costa Francesa quan realment estaven a Sant Andreu de Llavaneres.

Joc de Trons (HBO). Girona és el destí per enregistrar gran part de la sisena temporada d'una de les sèries més vistes dels últims temps. La Catedral de Girona és una de les localitzacions per recrear Desembarcament del Rei, la capital dels set regnes, ja que els peus de les escales de la catedral es munta entre d'altres l'escena on la reina Margaery Tyrel està a punt de fer el que podria ser el seu camí de la vergonya i on també Jamie Lannister puja a cavall les escales de la Catedral.

La ciutat de Girona va viure dies molt intensos de gravacions sobretot pel Barri Vell: els banys àrabs o la Pujada de Sant Domenech són localitzacions per ambientar la coneguda ciutat a la sèrie com a Braavos. Aquí és on trobem un altre dels personatges estimats com és Arya Stark i per aquests escenaris intentarà fugir i amagar-se. Per últim, també tenim el Monesteir de Sant Pere de Galligats i és aquí on en Sam es vol convertir en gran Mestre a la ciutat Antigua.

HANNA (Amazon Prime Video). La sèrie porta part de la seva segona temporada a Barcelona on la protagonista haurà de complir una missió. Esme Creed-Miles és l'actriu principal que es posa a la pell de l'Hanna, una jove entrenada per matar i totalment aïllada del món que intentarà esbrinar qui és alhora que la CIA la persegueix.

Els escenaris de l'acció ens portaran a la Plaça Reial, la Via Laietana o la Plaça Universitat per on la protagonista anirà estirant el fil. Una de les seqüències d'acció es va gravar a l'interior de l'Hotel Mandarin Oriental al Passeig de Gràcia amb bastant enrenou i destrosses controlades per la gravació, segons explica la Barcelona Film Comission en un recorregut que fa per on es va gravar aquesta sèrie de l'Amazon Prime. Per últim, destacar un dels moments àlgids de la temporada que es viu al passatge del Majestic amb un tiroteig entre els protagonistes.

HACHE (Netflix). Un viatge a la Barcelona dels anys '60 per aquesta producció de Netflix protagonitzada per Adriana Ugarte, Javier Rey i Eduardo Noriega. La ciutat és el teló de fons per explicar un thriller amb mafiosos, prostitució i on el tràfic d'heroïna fa estralls a la capital catalana. La ficció va rodar escenes també a Terrassa, Manresa o Tarragona entre altres localitzacions. La segona temporada es va gravar el passat estiu a localitzacions de Mataró, com recollien en una piulada el Maresme Film Commission que treballa per promoure rodatges a tot el Maresme.

WestWorld (HBO). Besalú es va convertir en un dels escenaris d'aquesta superproducció de ciència-ficció i fantàstica. El maig del 2019 com va explicar el diari ELPAÍS la població de la garrotxa es va transformar en el parc temàtic futurista al qual ens té acostumats aquesta sèrie distòpica, el tràiler que avançava la temporada podíem veure el mític pont de Besalú que travessa el riu Fluvià. La tercera temporada es va estrenar el passat mes de març a la plataforma i un apunt final, la ciutat de les Arts i les Ciències de València també apareix en aquesta darrera entrega.

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40

Adrián Soler Valero

Locutor y Redactor ELS40

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

  • Hoy en LOS40

  • Podcasts

  • Programación

  • Playlists

  • Emisoras

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista semanal oficial de LOS40

  • Lo último en POP internacional

    Lo último en POP internacional

    Novedades pop para sonreir

  • CAMILO recomienda

    CAMILO recomienda

    Las favoritas de la estrella latina nº1

  • Esenciales 90s Classic

    Esenciales 90s Classic

    Todos los éxitos de los años 90

  • Lista LOS40 hace 25 años

    Lo último en POP internacional

    Rebobinamos hasta los Principales de 1996

  • AMY MACDONALD recomienda

    AMY MACDONALD recomienda

    Nos cautivó en 2007 y estas son su favoritas

  • El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    Lo que más suena en la radio

  • Lo último en URBAN

    Novedades urbanas y `'`hot`'`

    Lo último en URBAN

  • Tik Tok... Toma!

    Tik Tok... Toma!

    Lo más viral y bailado del momento

  • Lo último en DANCE

    Lo último en DANCE

    Lo más reciente de EDM

  • PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    El DJ alemán revisa sus 40 año a año

  • ADN LOS40 Dance

    ADN LOS40 Dance

    El sonido y la esencia de LOS40 Dance

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40 actualizada cada sábado

  • Èxits actuals del pop català

    Èxits actuals del pop català

    El millor de la música en català actual

  • STAY HOMAS recomienda

    STAY HOMAS recomienda

    Las favoritas del grupo revelación del confinamiento

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad