Álvaro de Luna: “Escric una mica per autoteràpia, així és com em surten les cançons”

El cantant confirma en exclusiva a ELS40 el nom del seu segon tema 'Quiero' i descobrim futures col·laboracions

Álvaro de Luna ens explica el seu debut i parla del nou single 'Quiero' / Foto Warner Music

Álvaro de Luna té per endavant un 2021 ben engrescador i farcit de projectes nous que anirem descobrint durant les pròximes setmanes. Per començar, 'Quiero' és el títol de la nova cançó de l'artista sevillà que va donar l'exclusiva a ELS40 durant l'entrevista per Instagram Live "és molt significativa per mi, és un tema molt alegre. El videoclip ja està rodat també, hi ha un treball molt dur per part de tot l'equip i crec que no deixarà indiferent a ningú" està previst que surti publicada abans de finals de mes.

La nova cançó agafarà el relleu de 'Juramento Eterno de Sal' el debut com a Álvaro de Luna, després de fer una aturada amb la banda Sinsinati, on el vàrem descobrir amb uns himnes ben potents. La decisió d'engegar un projecte en solitari va ser pensada i confirmada durant la pandèmia "vaig començar a descobrir-me i a tenir motivacions noves, volia fer alguna cosa més biogràfica, i van anar arribant cançons, i ho vaig tenir clar" reflexiona el cantant "aquesta és una nova etapa que fa vertigen, però veure com va evolucionant tot des de la sortida del debut i la bona rebuda, tot això em fa feliç".

El cantant és un dels compositors estrella del moment i no només escriu per la seva carrera sinó per altres artistes nacionals. Les motivacions per escriure canvien si són per ell o per d'altres "quan componc per mi és una mica per autoteràpia, quan arriba la inspiració i el motiu per desprendre'm d'alguna cosa que em pesa, llavors és com generalment em surten les cançons". El plantejament per quan ho fa per altres companys canvia una mica "em fico a la pell de l'altre artista, si escric per un altre intento conèixer tot el que pugui i que les idees flueixin".

El seu disc de debut ja està gravat i preparat per sortir al carrer, però no serà fins a finals d'any quan es publiqui i vegi la llum. L'Álvaro de Luna ens explica a l'entrevista amb ELS40 que ha treballat de valent i està especialment il·lusionat amb el resultat "el disc té un missatge molt clar, i és el bonic de fer discos que expliquin una història, i una vegada s'escoltin totes les cançons al complet s'entendrà el missatge del treball que publicaré".

A la pregunta si hi haurà col·laboracions futures amb artistes com Dani Fernández ens deixa amb un silenci sonat que ens fa preveure una possibilitat potent que hi sigui en el disc. I una més, amb en Rayden també sonen campanes, últimament hem vist missatges creuats que ens podrien donar alguna sorpresa més aviat que tard.

L'Álvaro de Luna ens va desvetllar el perquè l'elefant està tan present a la seva simbologia i com s'ha convertit en els últims anys en un amulet de la sort. "La meva mare és una boja dels elefants i sempre han estat presents a casa, és un animal molt familiar i nosaltres ho som. Quan em vaig mudar a Londres perseguint el somni de ser cantant, vaig trobar feina a una paradeta on venia pedres índies a Camdem i allà va reaparèixer l'amulet. També vaig trobar feina a un local que es deia Elephant Head i just aquí vaig crear el meu primer projecte musical amb el meu cap, una barreja de rap, pop entre hongarès, anglès i espanyol".

El compositor sap molt bé el que costa tenir una carrera musical "recordo molt bé, les nits que ens quedàvem a dormir a la platja per què no podíem pagar l'hotel, o dormir al cotxe perquè no ens robessin el material" així explica les mil i una dels inicis. Ara només té ganes de continuar presentat el seu disc i tornar a tocar en directe "després del concert de Madrid, ara necessito mínim fer 2 concerts per setmana".

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40

Adrián Soler Valero

Locutor y Redactor ELS40

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

  • Hoy en LOS40

  • Podcasts

  • Programación

  • Playlists

  • Emisoras

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista semanal oficial de LOS40

  • Lo último en POP internacional

    Lo último en POP internacional

    Novedades pop para sonreir

  • CAMILO recomienda

    CAMILO recomienda

    Las favoritas de la estrella latina nº1

  • Esenciales 90s Classic

    Esenciales 90s Classic

    Todos los éxitos de los años 90

  • Lista LOS40 hace 25 años

    Lo último en POP internacional

    Rebobinamos hasta los Principales de 1996

  • AMY MACDONALD recomienda

    AMY MACDONALD recomienda

    Nos cautivó en 2007 y estas son su favoritas

  • El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    Lo que más suena en la radio

  • Lo último en URBAN

    Novedades urbanas y `'`hot`'`

    Lo último en URBAN

  • Tik Tok... Toma!

    Tik Tok... Toma!

    Lo más viral y bailado del momento

  • Lo último en DANCE

    Lo último en DANCE

    Lo más reciente de EDM

  • PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    El DJ alemán revisa sus 40 año a año

  • ADN LOS40 Dance

    ADN LOS40 Dance

    El sonido y la esencia de LOS40 Dance

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40 actualizada cada sábado

  • Èxits actuals del pop català

    Èxits actuals del pop català

    El millor de la música en català actual

  • STAY HOMAS recomienda

    STAY HOMAS recomienda

    Las favoritas del grupo revelación del confinamiento

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad