Especial
L'amor de debò no entén de diners, la confusió de la policia holandesa i el joc entre germanes que es fa viral
Et portem el més viral dels darrers dies a les xarxes
Comencem pel dia de Sant Valentí que se celebra el 14 de febrer. Una jornada que viuen plegades algunes parelles, altres sols i altres directament l'ignoren. Però aquesta data, al final, demostra les mil maneres que hi ha d'entendre l'amor, i una molt particular ha estat la d'aquest home sense sostre de setanta anys de la ciutat russa Tomsk, que ja ha enamorat a tothom a través de les xarxes.
Una periodista el va parar pel carrer per preguntar-li si l'amor necessita proves materials, és a dir, regals... l'home, que viu a una Església evangèlica de la zona, li va contestar: "Can't buy me Love. No, Everybody tells me so", tot citant la cançó dels Beatles que parla de l'amor no es pot comprar. La periodista li va preguntar si ell celebraria aquesta data i ell va respondre que clar que sí, llegint el llibre L'esperit del Zen, de l'Alan Watts. Després va canviar d'idioma i es va presentar a la reportera en francès.
En un primer moment es pensava que era escombriaire perquè portava un cubell de brossa a la mà, però el sacerdot de l'església on viu va assegurar que era un sense sostre que s'estava rehabilitant de la seva alcoholèmia.
Viatgem cap a Holanda! La neu, com sempre, treu la nostra part més creativa, i a Oosterpark, una de les zones de la capital holandesa, aquest fet ha portat a la confusió. Es tracta de la investigació, podríem dir, més breu i divertida que els agents han viscut en tota la seva carrera. La policia d'Amsterdam es va topar amb el que pensaven que era una víctima d'un assassinat, però la sorpresa va ser que realment, es tractava d'un ninot de neu estirat sobre el terra.
Abans d'apropar-s'hi pensaven que era algú que havia mort d'hipotèrmia i quan ja hi eren al costat, van veure realment el que era, un ninot de neu...
El canal de l'Ashley Gosset, que és una tik toker que ja de per sí triomfa amb els seus vídeos, però aquesta cop encara més, perquè ja sabem que Tik Tok és el lloc perfecte per ballar, fer coreografies, riure amb sketchs d'humor, però també ho és per donar visibilitat. Així ho ha fet l'Ashley acompanyada de la seva germana Jessica Holton, una noia sorda que intenta endevinar com creu que són alguns sons quotidians als quals la majoria ja estem acostumats, com per exemple, el del microones, el d'un piano, o el d'arrossegar una cadira.
I com a bonus track, l'aportació matinal del Víctor de la Torre a aquest moment radiofònic. El vídeo del TikTok que ens descobreix d'on prové la paraula "xuminu". Gràcies a aquest repte viral en què una jove convida a la resta de tiktokers a compartir paraules en espanyol que la societat no ha descobert que provenen de l'anglès i a més a més, mal pronunciat; la jove usuària Draviarts ens obre el meló a conèixer els orígens del terme que es fa servir col·loquialment per referir-se als genitals femenins.
La història ens remunta en el passat i en l'onada de turistes angloparlants quan arribaven a un port d'Andalusia, els demanaven a les prostitutes que els ensenyessin els genitals fent servir l'oració: "Show Me Now" (Ensenya-me'l ara). Aquesta frase, amb el temps, i amb la barreja de l'accent de la zona ha derivat en un substantiu que avui dia tots hem fet servir en més d'una ocasió amb to humorístic.