Alfred Garcia: "Espero que la cançó serveixi perquè la gent es trobi i pugui saber que no està sola"

El pratenc parla de 'Los Espabilados', el segon àlbum i del patiment que provoquen les malalties mentals

L'Alfred Garcia ha visitat els estudis d'ELS40 per presentar la seva nova cançó: 'Los Espabilados'. El tema és la cançó principal de la sèrie que porta el mateix nom escrita per l'Albert Espinosa i dirigida pel Roger Gual que ja pots veure a Movistar+. Los Espabilados està inspirada en la novel·la escrita pel mateix Espinosa anomenada El que et diré quan et torni a veure on l'escriptor prova de fer sortir a la llum un tema tan complex com el de les malalties mentals des de l'humor i el positivisme. Espinosa convida a fer un viatge ple d'aventures on els protagonistes sortiran indemnes de situacions difícils i injustes. "Los Espabilados per mi és un projecte que té molt a veure amb qui sóc jo i amb el meu entorn en el qual he viscut i amb les experiències que m'he trobat", deia l'Alfred.

A l'entrevista amb el Víctor de la Torre, explicava que és un tema que al jove cantant ha patit i li ha tocat de ben a prop: "És com bàlsam, és una espècie d'himne per a les persones que se l'ha silenciat més enllà de la malaltia mental.". Per aquest motiu que no va dubtar en col·laborar en aquest projecte audiovisual com només ell sap, amb la música. "El món de l'Albert Espinosa a mi ha estat un món que realment m'ha tocat molt de prop i el conec molt bé."

A més a més, durant l'entrevista amb el Víctor de la Torre, va deixar entreveure que ja comença a tenir nou material discogràfic per un segon àlbum d'estudi que ara per ara no està del tot definit. Parlant de la nova cançó, el cantant afirmava "Ha estat una molt bona manera de tornar i fer pont cap a un nou treball discogràfic". No té pressa per publicar aquest disc, comentava: "Estic intentant cuidar molt el que faig en aquest nou àlbum". Ens va deixar clar que les cançons trencaran amb el seu debut 1016 i que eles està cuinant a foc lent, ara que s'ho pot permetre. "El millor àlbum serà el que no faré perquè hauré desaparegut.", reflexionava l'Alfred Garcia.

"Mai havia parlat de les malalties mentals i és cert que en alguna entrevista, alguna vegada, havia dit que mai parlaria d'això d'una manera tan directa, però és que clar... era tan bona excusa la feina de l'Albert que era impossible no parlar dintre d'aquesta cançó tan directa" deia el cantant. L'Alfred ens explica de primera persona com de dur viuen les persones que pateixes d'ansietat, depressió o d'altres patologies d'aquest tipus. Com d'incompreses es pot arribar a sentir una persona que tenim al costat que viu una situació similar. El motiu pel qual el va empènyer a treballar amb l'Espinosa: "A vegades pensem que les persones amb malalties mentals només són malalts i punt. I darrere de tot això hi ha unes persones amb unes inquietuds, uns talents i unes emocions que realment no queden anul·lades perquè siguin malaltes.", explicava el cantant.

Però com es van conèixer ells dos? Tot plegat, ens ho explica en aquesta entrevista, però ja t'avancem que l'Alfred Garcia es defineix com un autèntic seguidor de l'escriptor.

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad