Cesk Freixas: “’Memòria’ és el millor disc de la meva trajectòria”

El passat 2 de març el Cesk Freixas va publicar ‘Memòria’, el seu 8è disc. En una entrevista a ELS40 el cantautor penedesenc ens explica tots els detalls

Cesk Freixas: “’Memòria’ és per mi el millor disc de la meva trajectòria”

Ja fa més de 17 anys que el Cesk Freixas va iniciar el seu projecte musical i des de llavors ha publicat ja 9 àlbums d'estudi (8 en solitari i un amb el Miquel Abras): "Quan miro enrere i veig els àlbums que he publicat em fa una mica d'impressió. Estic content, ja que vol dir que el projecte té recorregut". Això sí, la seva proposta musical ha anat evolucionant amb els anys: "Hi ha una lleugera diferencia entre el que feia en els primers àlbums i en aquest, tant en l'aspecte literari com musical, em sento especialment content d'aquest disc, he arribat al lloc on sempre havia volgut arribar." Per ell 'Memòria' és el seu millor disc: "ho penso de manera honesta i sincera, representa de manera molt clara i molt transparent la meva proposta artística".

Cesk Freixas: “’Memòria’ és per mi el millor disc de la meva trajectòria”

I és que a 'Memòria' cobren importància les capes de guitarres i la producció és menys carregada que en anteriors àlbums: "És molt fidel al nostre directe. A nivell de so obrim una nova etapa". Des de ja fa una pila d'anys l'artista compta amb els arranjaments del Víctor Nin i la producció ha anat a càrrec del Pau Romero.

Pel que fa les lletres, per primera vegada el Cesk posa música a poesia de grans poetes com Joan Brossa, Joan Salvat-Papasseït, Marià Villangòmez, Apel·les Mestres o Mireia Calafell: "hi ha dos grans temes que ens uneixen a tots, l'amor i el dolor, en els meus treballs acabo parlant d'això, també d'aspectes polítics. Jo llegeixo molta poesia i amb la poesia trobo a vegades una identificació molt gran amb el que vull explicar. Per mi la connexió entre música i poesia és inevitable, i també és una forma de que els cantautors recuperem poetes que han dit coses molt interessants".

Una novetat que també trobem en aquest vuitè disc és que per primera vegada trobem una imatge del cantautor a la portada: "sempre he pensat que posant el meu nom al disc potser posar-hi també la foto és quelcom molt egòlatra, tampoc sortia gaire als meus videoclips; però després del confinament i amb aquesta necessitat de compartir coses vaig veure que era un bon moment per posar la meva cara a la portada i tornar a aparèixer als videoclips".

La connexió entre el Cesk Freixas i els seus seguidors és molt especial, de fet el discva ser possible gràcies a un micromecentatge que va aconseguir recaptar més de 25.000 euros. La presentació en directe serà divendres 12 i dissabte 13 de març al Casinet d'Hostafrancs de Barcelona, dins del marc del Festival Barnasants


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

EMISORAS

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad