Uber torna a Barcelona fent d'intermediari entre Taxis i usuaris

El retorn és com plataforma que a més a més inclourà serveis de mobilitat compartida

Uber torna a Barcelona fent d'intermediari entre Taxis i usuaris

Una persona sol·licita un taxi a través del seu telèfon intel·ligent / Getty Images

Uber ha tornat aquest matí a la capital catalana després de dos anys fora del mercat barceloní a causa del decret de les VTC. Han calgut mesos de diàleg amb les principals associacions del sector del taxi, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. La companyia nord-americana es presenta ara com una alternativa perquè els ciutadans de Barcelona "tinguin més alternatives per deixar el cotxe a casa".

Des d'aquest 16 de març, la companyia actuarà d'intermediari entre els usuaris i els taxistes de l'àrea metropolitana de Barcelona, facilitarà informació de transport públic i inclourà l'opció de viatjar en transport compartit gràcies a un acord amb Social Car. A banda, Uber té obert un formulari per si conductors amb llicència de taxi desitgen registrar-se a la plataforma, encara que ja estigui en funcionament.

En el nou Uber l'usuari podrà sol·licitar un taxi a Barcelona, però el preu del viatge el marcarà el taxímetre. Podrem pagar la carrera a través de la seva aplicació (disponible a iOS, Android i Windows Phone) un cop finalitzat el servei. A més a més, el mateix aplicatiu ens permetrà veure quant de temps falta perquè el taxi ens reculli, la durada del trajecte, combinacions del trajecte fins a la destinació i informació del xòfer.

Respecte a l'acord amb l'empresa de mobilitat compartida Social Car, els usuaris podrem reservar vehicles amb descomptes i accés prioritari a nous serveis a través de l'app d'Uber.

Fins avui dia, Uber ha volgut mostrar-se compromesa amb el taxi a Catalunya, ajudar a recuperar-ne el sector i dibuixar una estratègia de viabilitat pel futur. D'aquestes, destaquen bonificacions pels taxistes que facin servir models completament elèctrics o que facin gasolina a benzineres Galp. Per contra, el sector del taxi no descarta noves mobilitzacions en els pròxims dies. Ja que diferents associacions de l'àrea metropolitana de Barcelona consideren no benvinguda a la plataforma nord-americana i que no pot imposant "les seves normes" en arribar al territori.

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

EMISORAS

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad