Un dron caça a dues balenes a la Costa Daurada

Els cetacis d'uns 21 metres de llargada han estat gravats a deu quilòmetres de les platges de Tarragona

Un dron caça a dues balenes a la Costa Daurada

Una balena neda en aigües de la Mediterrània / Getty Images / wildestanimal

Aquestes imatges ens segueixen impactant. Ja durant el confinament vam poder veure com la fauna recuperava els seus espais quan els humans es quedaven a casa. Avui, ens segueix sorprenent un any després de l'aïllament domiciliari veure imatges com aquestes.

Un dron enregistra a dues balenes al mar Mediterrani entre les costes Central i Daurada, segons aquestes imatges que ha compartit l'agència internacional de notícies Reuters. Una parella de balenes rorqual comunes han estat captades a uns deu quilòmetres mar endins alimentant-se de krill, petits crustacis que viuen a alta mar. Des de l'aire es pot apreciar la seva mida colossal, que podria acostar-se als vint-i-un metres segons quin exemplar.

Aquesta espècie de cetacis, el rorqual comú, té marcat un comportament migratori molt estricte. Quan arriba el fred de l'hivern, es desplacen cap a la zona sud del mediterrani per a reproduir-se. I quan la calor comença a florir durant la primavera emprenen un viatge migratori cap al Golf de Lleó i el mar Lígur, entre el nord de Catalunya i d'Itàlia. Sempre seguint el sentit de les agulles d'un rellotge, per arribar-hi a l'estiu, resseguint les costes ibèriques, on s'estableix durant mesos per aprofitar l'altra productivitat de la zona.

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad