Un dron caça a dues balenes a la Costa Daurada

Els cetacis d'uns 21 metres de llargada han estat gravats a deu quilòmetres de les platges de Tarragona

Una balena neda en aigües de la Mediterrània / wildestanimal (Getty Images)

Aquestes imatges ens segueixen impactant. Ja durant el confinament vam poder veure com la fauna recuperava els seus espais quan els humans es quedaven a casa. Avui, ens segueix sorprenent un any després de l'aïllament domiciliari veure imatges com aquestes.

Un dron enregistra a dues balenes al mar Mediterrani entre les costes Central i Daurada, segons aquestes imatges que ha compartit l'agència internacional de notícies Reuters. Una parella de balenes rorqual comunes han estat captades a uns deu quilòmetres mar endins alimentant-se de krill, petits crustacis que viuen a alta mar. Des de l'aire es pot apreciar la seva mida colossal, que podria acostar-se als vint-i-un metres segons quin exemplar.

Aquesta espècie de cetacis, el rorqual comú, té marcat un comportament migratori molt estricte. Quan arriba el fred de l'hivern, es desplacen cap a la zona sud del mediterrani per a reproduir-se. I quan la calor comença a florir durant la primavera emprenen un viatge migratori cap al Golf de Lleó i el mar Lígur, entre el nord de Catalunya i d'Itàlia. Sempre seguint el sentit de les agulles d'un rellotge, per arribar-hi a l'estiu, resseguint les costes ibèriques, on s'estableix durant mesos per aprofitar l'altra productivitat de la zona.

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40

Víctor de la Torre

Locutor y DJ de ELS40