Última hora
Marcel i Júlia: “No entenem la música només com una professió, és una passió i una manera de viure”
El duet ens presenta el seu segon disc ‘En Òrbita’, on hi incorporen l’electrònica i aposten per un so més de banda
El duet Marcel i Júlia estan d'estrena, i és que acaben de publicar 'En Òrbita', el seu segon disc. Hores abans de que estigues al mercat ens van visitar a ELS40 per a parlar-nos del nouvingut. El Marcel Làzara es va donar a conèixer com a cantant i guitarrista dels Txarango, formació que va abandonar al 2016. Va ser llavors quan juntament amb la Júlia Arrey van marxar a viure al Brasil i d'allà en van sortir les cançons del seu primer disc 'Pedalant endins (2018)'. El projecte Marcel i Júlia no és només un projecte musical, també és un projecte de vida, ja que entre ells els uneix una relació familiar amb una filla i un fill, tal i com ens expliquen: "No entenem la música només com una professió, és una passió i una manera de viure".
En aquest àlbum el duet fa un pas endavant pel que fa a la música: "abans anàvem amb format duo, tot molt cantat a cau d'orella, molt orgànic. Teníem ganes de vestir-ho, ja que ens va la canya i el 'jaleo', i hem incorporat components a la banda, en total serem 7". Una de les persones que també han ajudat en aquest canvi és el seu productor Roger Bosch: "El Roger ha donat una visió més moderna i electrònica a les cançons, ens ha tret de la zona de confort i ha sigut molt maco mesclar la part orgànica i l'electrònica".
Aquest canvi musical i apostar per la banda va en contraposició del que estan fent moltes formacions amb la situació actual, que adapten el seu format a un espectacle més íntim: "anem una mica al revés, quan vam prendre la decisió de posar-hi la banda va ser abans de l'arribada de la pandèmia, hem pensat molt què fer, de fet el disc estava previst per a la passada tardor. Això sí, al passat tant de temps hem mimat moltíssim les cançons"
A 'En Òrbita', el Marcel i la Júlia tracten la problemàtica del canvi climàtic i la cura del planeta que ens envolta, no només a les temàtiques de les cançons, també amb tot el que implica, tant el procés de fabricació dels discs, on han volgut reduir al màxim el plàstic: "no volem conscienciar, sinó aprendre tots a desaprendre, i nosaltres els primers".
El primer cop que presentaran aquestes cançons en directe serà el 29 d'abril a la Sala Apolo, en un doble passi. El duet s'acompanyarà de músics de Txarango, Gertrudis o Les Granades en el seu directe. Al disc també hi trobem les col·laboracions del Guillem Solé de Buhos i del Kelly Isaiah de Koers: "en aquest treball hem fet les col·laboracions que teníem pendents". De tot això i més coses ens parlen en aquesta entrevista exclusiva de ELS40.