Marcel i Júlia: “No entenem la música només com una professió, és una passió i una manera de viure”

El duet ens presenta el seu segon disc ‘En Òrbita’, on hi incorporen l’electrònica i aposten per un so més de banda

Marcel i Júlia: “No entenem la música només com una professió, és una passió i una manera de viure”

Marcel i Júlia / Marcel i Júlia

El duet Marcel i Júlia estan d'estrena, i és que acaben de publicar 'En Òrbita', el seu segon disc. Hores abans de que estigues al mercat ens van visitar a ELS40 per a parlar-nos del nouvingut. El Marcel Làzara es va donar a conèixer com a cantant i guitarrista dels Txarango, formació que va abandonar al 2016. Va ser llavors quan juntament amb la Júlia Arrey van marxar a viure al Brasil i d'allà en van sortir les cançons del seu primer disc 'Pedalant endins (2018)'. El projecte Marcel i Júlia no és només un projecte musical, també és un projecte de vida, ja que entre ells els uneix una relació familiar amb una filla i un fill, tal i com ens expliquen: "No entenem la música només com una professió, és una passió i una manera de viure".

Marcel i Júlia: “No entenem la música només com una professió, és una passió i una manera de viure”

En aquest àlbum el duet fa un pas endavant pel que fa a la música: "abans anàvem amb format duo, tot molt cantat a cau d'orella, molt orgànic. Teníem ganes de vestir-ho, ja que ens va la canya i el 'jaleo', i hem incorporat components a la banda, en total serem 7". Una de les persones que també han ajudat en aquest canvi és el seu productor Roger Bosch: "El Roger ha donat una visió més moderna i electrònica a les cançons, ens ha tret de la zona de confort i ha sigut molt maco mesclar la part orgànica i l'electrònica".

Marcel i Júlia: “No entenem la música només com una professió, és una passió i una manera de viure”

Aquest canvi musical i apostar per la banda va en contraposició del que estan fent moltes formacions amb la situació actual, que adapten el seu format a un espectacle més íntim: "anem una mica al revés, quan vam prendre la decisió de posar-hi la banda va ser abans de l'arribada de la pandèmia, hem pensat molt què fer, de fet el disc estava previst per a la passada tardor. Això sí, al passat tant de temps hem mimat moltíssim les cançons"

A 'En Òrbita', el Marcel i la Júlia tracten la problemàtica del canvi climàtic i la cura del planeta que ens envolta, no només a les temàtiques de les cançons, també amb tot el que implica, tant el procés de fabricació dels discs, on han volgut reduir al màxim el plàstic: "no volem conscienciar, sinó aprendre tots a desaprendre, i nosaltres els primers".

El primer cop que presentaran aquestes cançons en directe serà el 29 d'abril a la Sala Apolo, en un doble passi. El duet s'acompanyarà de músics de Txarango, Gertrudis o Les Granades en el seu directe. Al disc també hi trobem les col·laboracions del Guillem Solé de Buhos i del Kelly Isaiah de Koers: "en aquest treball hem fet les col·laboracions que teníem pendents". De tot això i més coses ens parlen en aquesta entrevista exclusiva de ELS40.


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad