Alba Reche: "El primer cop que cantava en públic en valencià. Em feia un poquet de cosa"

L'artista elxana s'atreveix amb el català al seu nou disc 'la pequeña semilla'

Després de dos anys més tard de debutar amb Quimera, l'Alba Reche ha estrenat el segon treball de la seva carrera discogràfica anomenat la pequeña semilla. Títol que neix arran d'una conversa amb una amistat després d'ensenyar-li les seves noves cançons i que acompanya a l'imaginari d'aquest nou àlbum.

L'artista d'Elx explica al Víctor de la Torre en aquesta entrevista com han nascut les col·laboracions que trobem a la pequeña semilla, totes tres nascudes de formes diferents. "Amb la Cami vaig tenir la sort primer d'establir aquesta relació d'amistat i després la de la cançó; amb els Fuel Fandango va ser al revés, primer vaig conèixer la seva feina i després els vaig conèixer personalment; i amb els Çantamarta, ells anaven a formar part únicament del que és la part de producció, que també han produït temes com 'Pido tregua' i 'La dignidad', i de sobte em vaig trobar amb què adoro a aquestes persones que són meravelloses i que tenen un talent increïble, i vaig dir: vull que formeu part de la pequeña semilla".

L'Alba Reche, no només té un talent més que evident per a la música. També el té pel món del disseny i de la il·lustració, com va demostrar a la portada de 'La teva pell' del Dave. Ens confirmava a l'entrevista que el videoclip de 'Los cuerpos' està fet a mà per ella i el seu equip.

Dins d'aquest segon treball, la cantant fa un homenatge a la seva terra, el Baix Vinalopó, cantant la tornada de 'Flor Alta' en català. Durant l'entrevista l'alacantina ens confessava que "era la primera vegada que cantava en públic en valencià" i que li "feia un poquet de cosa perquè no sabia jo com anava a eixir açò". I afegia que va ser molt graciós perquè a l'estudi eren "dos colombians, un navarrès i una valenciana allà cantant en valencià. I van acabar ells cantant en valencià". El Víctor de la Torre li va preguntar si s'atreviria a fer una cançó completament en català i l'Alba Reche no va dubtar un segon a respondre: "Sí, perquè no? Jo respecto moltíssim el valencià/català, tot el que són les llengües que ens donen i que són riques, que ens enriqueixen com a persones i com a cultura". Tindrem aviat un tema sencer cantat en la nostra llengua per l'Alba Reche?

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?