El Festival Jardins Terramar de Sitges presenta cartell amb artistes com Manel, Sopa de Cabra o Amaral

L'edició del 2021 obrirà les portes a la música del 29 de juliol al 13 d'agost

Manel serà la banda encarregada d'inaugurar el Festival Jardins Terramar a Sitges / Imatge cedida per Terramar

El cartell de la pròxima edició del Festival Jardins Terramar de Sitges torna amb més ganes que mai després de l'ajornament de l'any passat provocat per les dificultats de la pandèmia. El grup Manel será l'encarregat d'obrir el festival a un dels paratges únics i centenaris de la ciutat de Sitges, i podrem gaudir fins un total de 14 noms d'artistes reconeguts i bandes que actuaran a l'escenari de l'auditori principal.

Nou dels artistes anunciats no han actuat mai al festival: Antonio Orozco, Mónica Naranjo, El Barrio, Sílvia Pérez Cruz, Amaral, Sopa de Cabra, Los Secretos, Manel i La Oreja de Van Gogh. I els cinc restants, sí que havien actuat en alguna de les tres edicions anteriors, ho fan presentant nous treballs: Rosario, Fangoria, Ara Malikian, Sergio Dalma i God Save The Queen.

Aquest estiu el Festival Jardins Terramar de Sitges reunirà els artistes i grups més importants del moment i ampliarà la durada del cicle de concerts fins a setze dies. En paral·lel al Festival, també es potenciarà el talent local. El regidor de Cultura Xavier Salmerón ha avançat que "en aquesta nova edició, l'Ajuntament hi organitzarà dins del festival, el cicle Imprescindibles, que va ser creat l'any passat a l'Hort de Can Falç, per mostrar l'agraïment i el suport als artistes amb denominació d'origen sitgetà durant la pandèmia" tambés aquesta aposta pel talent local es podrà veure per streaming.

El concert inaugural del festival, el 29 de juliol, anirà a càrrec dels Manel en el marc de la gira Per la bona gent, un disc que va ser número 1 de vendes estatal. El 30 de juliol Fangoria, el duo format per Alaska i Nacho Canut, serà un dels retorns més celebrats al festival.

Rosario, el 31 de juliol, presentarà les noves cançons incloses a l'àlbum Te lo digo todo y no te digo na i repassarà els seus grans èxits. I el primer cap de setmana del festival, el tancarà, l'1 d'agost, el show sobre Queen més espectacular del món, God Save The Queen, El 2 d'agost, l'aclamat cantautor El Barrio, oferirà l'únic concert a Catalunya d'aquest 2021.

El 3 d'agost, la catalana Sílvia Pérez Cruz ens presentarà el seu nou treball titulat Farsa (género imposible), acompanyada per la seva banda al complet. El 4 d'agost serà el torn del virtuós violinista libanès d'ascendència armènia, Ara Malikian.

El 5 d'agost, Amaral, una de les bandes de major èxit del pop espanyol de les últimes dècades, actuarà a l'escenari principal. Un dia més tard, el 6 d'agost, tindrem l'oportunitat de veure Sopa de Cabra amb la gira que commemora el 30è aniversari del seu treball Ben endins. El 7 d'agost, Mónica Naranjo ens porta la seva gira de concerts en format íntim Puro Minage, acompanyada únicament per un piano i la seva veu prodigiosa.

La segona setmana del festival, la tancarà Sergio Dalma, el 8 d'agost, que es troba celebrant trenta anys de trajectòria. El tram final del festival l'encetarà el 9 d'agost Antonio Orozco, un dels artistes més populars del país. L'11 d'agost, la mítica banda del pop espanyol Los Secretos, recuperarà els grans èxits de la seva discografia, i el 13 d'agost, clourà la present edició del certamen un dels altres noms del panorama del pop, el grup basc La Oreja de Van Gogh.

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40

Adrián Soler Valero

Locutor y Redactor ELS40