30 anys del ‘Ben Endins’ dels Sopa de Cabra, parlem amb ells al lloc on va néixer aquest àlbum

És el disc de rock en català més venut de la història i celebren aquest aniversari amb una nova versió del ‘Si et quedes amb mi’, amb mitja dotzena d’artistes

30 anys del ‘Ben Endins’ dels Sopa de Cabra, parlem amb ells al lloc on va néixer aquest àlbum

El 10 de maig del 1991 es publicava un dels àlbums més emblemàtics de la música en català. Es tracta del 'Ben Endins' dels Sopa de Cabra, el primer disc en directe de la banda enregistrat a finals del febrer del mateix any a la Sala Zeleste (actualment Sala Razzmatazz). 30 anys més tard, és el disc de rock en català més venut de la història, amb 150.000 copies venudes. Per a celebrar aquesta efemèride, hem portat als Sopa de Cabra al lloc on va néixer aquest disc, per saber algunes de les curiositat del treball i de la nova versió del 'Si et quedes amb mi', que han comptat amb la col·laboració de diferents artistes catalans.

La cançó de 'Si et quedes amb mi' és una de les més conegudes del disc. Era una cançó inèdita que es va enregistrar en directe i es va convertir en el primer senzill del disc. De fet va tenir una boníssima acollida i va sonar a nivell estatal a ELS40. És per això que la formació ha escollit aquesta cançó per a fer una nova versió amb mitja dotzena de veus conegudes (a banda de la del Gerard Quintana): l'Alguer Miquel de Txarango, la Suu, la Judit Neddermann, el Joan Dausà, el Santi Balmes de Love Of Lesbian i la Beth, que aporten el seu gra de sorra omplint aquest himne de matisos i colors diferents.

30 anys del ‘Ben Endins’ dels Sopa de Cabra, parlem amb ells al lloc on va néixer aquest àlbum

Els Sopa de Cabra també han volgut fer un homenatge al Joan Cardona 'Ninyin', un dels membres fundadors de la banda que va morir al 2002. En aquesta nova versió és manté el solo de guitarra que va fer el músic a la Sala Zeleste en els dos concerts de fa 30 anys per enregistrar el disc.

El dia que es va gravar el 'Ben Endins' també va néixer una salutació que encara acompanya als gironins, com un crit de guerra: "Bona nit, Malparits!". "Recordo que el Cuco (baixista de la formació) havia vist uns concerts de la Janis Joplin i em deia que la forma amb que ella es dirigia al públic sí que era rock'n'roll, intentant-me picar, em va sortir el crit de dins, i des de llavors encara ens acompanya".

Aquesta nova versió no és la única novetat que preparen els Sopa de Cabra per a celebrar aquest aniversari tan especial, ens confessen que estan treballant en noves coses i alguna nova versió d'una de les cançons més rockeres d'aquelles dues nits de màgia, amb potser noves col·laboracions.


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad