Salvador Sobral: "Jo no he tingut mai barreres lingüístiques"

El triomfador d'Eurovisió 2017 presenta el seu nou disc BPM en concert a Barcelona

El Salvador Sobral ha estrenat el seu nou àlbum, BPM, en el que hi ha treballat al costat del seu inseparable company, el Leo Aldrey. El disc està creat durant una retirada al sud de Portugal en el que es va aïllar amb el seu equip per compondre'l. En aquest nou projecte anomenat BPM, l'acompanyen els músics André Rosinha, Bruno i Abe Rábade on han buscat un so diferent: "Volíem suscitar curiositat tímbrica".

El cantant i compositor portuguès va saltar a la palestra l'any 2017 quan es va convertir en el vencedor absolut del festival europeu de la cançó amb una cançó que havia escrit la seva germana Luisa. El tema va tenir tan bona acceptació en el certamen que va passar a la història d'Eurovisió amb la puntuació més alta mai obtinguda. Fet que va provocar col·locar el seu nom i al música portuguesa en l'àmbit internacional sota el seu nom.

Però el Salvador ens segueix sorprenent amb les seves noves cançons i amb aquesta entrevista en català al costat del Víctor de la Torre. Molts desconeixíeu la faceta poliglota del portuguès, però l'explicació rau en la seva formació musical al Taller de Músics de Barcelona i la seva estada a Mallorca. En la mateixa entrevista l'artista n'explica que no és l'única llengua en la qual se sap comunicar. "Jo em sé comunicar en moltes llengües, però parlar, parlar bé, crec que el portuguès i el castellà, i el francès i en anglès. En català em costa, el suec em costa molt i l'italià em costa també.".

No és d'estranyar doncs que Batimentos Por Minuto tingui cançons en cantades en portuguès, en anglès i en castellà: "Jo no he tingut mai barreres lingüístiques. Crec que llengües diferents ens donen diferents possibilitats d'interpretació i també de composició" ens ha assegurat el Salvador Sobral.

Dies després del Festival d'Eurovisió en el que els candidats italians s'han proclamat vencedors, el Víctor de la Torre no podia no preguntar sobre l'edició d'enguany. Però la sorpresa ha vingut amb la resposta: "No el vaig veure perquè estava en concert, cantant" per després afegir una dada que ens ha sorprès enormement: "La noia francesa (Barbara Pravi) és la meva veïna a París." I ens ha explicat com la va conèixer arran d'aquesta anècdota: "Ella estava a la perruqueria i estava xerrant amb la perruquera: aniré a representar França a Eurovisió...","Estic (fent una cançó) inspirada en un noi portuguès que m'agrada molt i que ha cantat aquesta cançó que era honesta, vertadera i real... i doncs ell m'ha inspirat també a fer una cançó vertadera". Resulta que la sogra del Salvador Sobral estava a la mateixa perruquera on s'estava produint aquesta conversa i va pensar que la Barbara Pravi i ell tenien alguna relació! Ràpidament, el portuguès va desmentir que hi hagués cap relació, que no era un malentès. Però gràcies a aquesta confusió van parlar abans del festival europeu i l'artista portuguès va poder donar consells a la representant francesa amb el seu 'Voilà'.

El 27 de juny, el Salvador Sobral actuarà a Pedrables, a Barcelona, en concert i ens ha avançat que tindrà una convidada catalana de qui no ens ha pogut revelar el nom. Però si la seva primera inicial del nom. S'admeten apostes!

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad