El Primavera Sound es planteja marxar a Madrid el 2023

Afirmen que existeix un desacord amb l'Ajuntament de Barcelona

El Primavera Sound es planteja marxar a Madrid el 2023

El Primavera Sound es planteja marxar de Barcelona a Madrid el 2023 / Getty Images / Xavi Torrent

El Primavera Sound, a través d'un dels seus directors, ha explicat en una entrevista al rotatiu barceloní La Vanguardia que es plantegen marxar de Barcelona el 2023. D'entrada, la primera opció seria la capital madrilenya.

El motiu del trasllat del festival icònic barceloní són les discrepàncies amb el consistori i les dificultats que aquest li planteja, segons argumenta Gabi Ruíz en aquesta entrevista: "Si l'Ajuntament no vol el nostre model de festival, marxem".

Han destacat que el festival tan sols ha demanat poder celebrar l'esdeveniment durant dos caps de setmana a l'esplanada del Fòrum de la capital catalana. I que en cap cas han demandat ajudes ni subvencions, però que el consistori els vol augmentar el preu 17 vegades: "Ens han dit que no volen aquest model, i ara nosaltres busquem una altra ciutat per fer-lo. Però no perquè no vulguem ser a Barcelona i perquè no apostem per Barcelona; continuem pensant que és una ciutat que té molt a oferir i que a nosaltres també ens ha donat molt.", per contra assegura Ruiz que no han tingut cap problema amb les altres ciutats del món on s'expandiran el 2022, Santiago de Xile, Buenos Aires i São Paulo, Los Angeles o Porto.

A l'entrevista, un dels directors del Primavera Sound també ha concretat que el consistori argumenta que el segon cap de setmana en què pretenen seguir amb l'esdeveniment, correspon amb una data en la qual no es pot celebrar-ne cap per no molestar els veïns de la zona. Assegura que el desacord apareix el dia de la presentació de l'edició del 2022, on també hi era l'alcaldessa, i algú dins de l'Ajuntament es va enfadar perquè els organitzadors del festival van ser amb l'edil i no amb cap altra persona de l'ens municipal: "I després veus que, si ella ve, el que no ve es barallarà amb nosaltres".

Tot i que encara no està pressa la decisió final, els organitzadors del Festival han expressat en aquesta entrevista que necessiten un acord abans no acabi l'any per començar a treballar en la producció i en la contractació del cartell que voldran portaran el 2023. Si no es posen d'acord, es veuen obligats a portar el festival a una altra ciutat que no sigui la capital catalana: "Potser els agrada un altre model, i hi tenen dret. Arriba un moment que nosaltres ja hem obert oficina a Madrid; jo, personalment, me n'hi aniré a viure, i tiraré endavant l'oficina perquè ara hi ha moltes més oportunitats allà no només a escala musical, sinó també audiovisual."


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad