Habla de Mí en Presente: la banda nascuda a Berlín que fa techno rumba catalana

'Fa calor' és el tercer avançament del debut del grup que et sorprendrà

Habla de mí en presente - Fa calor

El divendres 11 de febrer sortirà el seu disc "Vivir más" el debut que proposa un estil únic i diferent de tot el que has escoltat fins ara. Habla de Mí en Presente: la banda nascuda a Berlín que fa techno rumba catalana ja està aquí i demana pas, és una aposta per la barreja de pop, amb rumba i techno alemany que et sorprendrà. Potser t'esclata el cervell, però el millor de tot és que funciona. 'Fa Calor' és la cançó que ens serveixen per descobrir-los i és un cant a la confiança en el col·lectiu humà, sense perdre de vista la preocupació pel canvi climàtic.

Habla de Mí en Presente és el nom del grup que va néixer a Berlín, on uns quants amants de la música van començar a tocar i cantar en català per la capital alemanya, tot molt boig, però el projecte va funcionar i amb les inquietuds musicals de cada membre de la banda van donar-li aquest punt diferencial. L'espurna es va encendre l'hivern del 2012 quan en Pau Balaguer Banyó es va traslladar a Berlín des de les illes Balears. L'única possessió que duia a sobre era el seu "ventilador". El ventilador és una tècnica de tocar la guitarra, que produeix rumba.

Llavors va conèixer a Max Grosse Majench i de seguida van connectar i anaven cantant en tots els idiomes que coneixien. Tot i això, en Pau va veure ràpidament que seria molt difícil competir contra la música techno, la música que mou la nit de Berlín, i era el moment d'incorporar nous sons. En Jonathan Hamann, va arribar per tocar el cajón tot i que ara s'encarrega de la producció des de Alemanya. L'arribada del violinista francès Rémi Pradère i la de dos catalans més com són en Blai Juanet i l'Adrià Cubells van completar la banda.

El dream team són 3 barcelonins, un alemany i un francès amb un productor creant als estudis de la capital germana. Ara els Habla de Mí en Presente avancen 'Fa calor' el tercer avançament del debut més esperat, on les lletres sense deixar de ser profundes tenen el punt còmic característic del grup. La cançó és un cant a la confiança en un mateix i en el col·lectiu humà, sense perdre de vista la preocupació pel canvi climàtic. Fa calor i la gent balla. A poc a poc és més a prop la fi del món. Davant de la incertesa vital, la certesa de la rauxa d'una nit a Berlín.

Els videoclips de la banda tenen vida pròpia i per aquest avançament han treballat amb el duet de realitzadors Adri Botella i Cèlia Giraldo, col·laboradors habituals. Ara sumen les seves forces per explicar una història surrealista on els d'Habla de Mí en Presente viuen una realitat distòpica on passen el temps confinats a un refugi de muntanya, entretenint-se com poden, vigilats per drons misteriosos. La solució és una: cuinar una sopa amb les seves pròpies llàgrimes que ingereixen en un últim sopar techno-rumbero per submergir-se en un estat de rauxa tan profund que confon els mateixos drons i els deixa fora de joc.

'Vivir más' el primer disc dels Habla de Mí en Presente sortirà el pròxim 11 de febrer i ja té dates de presentació en directe per veure aquesta techno rumba en persona. La primera data serà el 22 d'abril al Festival Strenes de Girona i un día després per Sant Jordi, el 23 d'abril, podràs comprovar com s'escolta el seu debut al Cruïlla de Primavera a Barcelona.

lletra 'fa calor'

Fa calor i la gent balla

Poc a poc és més a prop cada cop

La fi del món

Ai, no!

Jo no estic tranqui

S'acosta un canvi

Tot és un fàstic

Tot és de plàstic

La terra plena de verí

Al poble i a la city

Tot penja d'un fil

Vivint al límit

Pillo un taxi

Vaig a la mani

Crits, crits, crits i crits

Scroll al meu feed

Veig que m'has escrit

Em vinc a la party

Em prenc una pepa

Em pilla un bad trip

I fa calor

i la gent balla

Poc a poc és més a prop cada cop

La fi del món

Pilot automàtic

Es fon el gel a l'àrtic

Cremant com incendi

El meu esperit

No entenc res si això és el pla diví

No em puc deprimir

Si tu ets aquí amb mi

En plena dècada dels vint

Tots els cossos celebrant

El nou diluvi universal

I jo no vull que això

S'acabi mai

I fa calor

I fa calor

I fa calor

Nit de rauxa a berlin

Vull anar al paradís

Vull viure ara i aquí

Fins la fi

I fa calor...

I fa calor

i la gent balla

Poc a poc és més aprop cada cop

La fi del món

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad