Blaumut: “La nit del 16 de desembre del 2021 vam somiar el títol del disc”

El quintet ens visiten per presentar-nos el seu cinquè disc, ‘Olímpica i Primavera’

Blaumut: “La nit del 16 de desembre del 2021 vam somiar el títol del disc”

Els Blaumut ens visiten en una nova entrevista exclusiva de ELS40, el Xavi de la Iglesia, el Vassil Lambrinov, l'Oriol Aymat i el Manuel Krapovickas, quatre dels cinc components de quintet, ens presenten el seu 5è disc 'Olímpica i Primavera', un àlbum que han creat de manera diferent als anteriors àlbums, tots han gravat des de casa seva, el Xavi ens explica: "En aquests anys hem passat molt temps tancats a casa, amb moltes hores per pensar i espai per donar voltes al cap i ens va semblar lògic gravar un disc de la mateixa manera que ens havíem comunicat en els darrers mesos", el Manuel per la seva part apunta: "és un procés que podríem arribar a repetir, a nivell creatiu et dóna molta llibertat, hem sortit molt contents del resultat". Una experiència que ens confessen que fer-ho en primer disc no hagés estat possible, ara ens coneixem molt més i sabem què busquem en conjunt.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Blaumut (@blaumut)

Una de les coses més curioses és l'elecció del nom del disc, 'Olímpica i Primavera', la formació va fer un recull de possibles noms i conceptes i aquella mateixa nit el Xavi va tenir un somni: "Vaig somiar que el disc havia sortit i estava en una botiga, vaig agafar-lo i al fer-ho vaig veure el nom, que era 'Olímpica i Primavera', el que finalment s'ha quedat". El Vassil fins i tot ens indica la nit que va passar tot: "Va ser la nit del 16 de desembre del 2021, i entre els conceptes com a possible nom del disc hi havia 'transatlàntic', 'profetes', 'ficció' o 'Gibraltar'".

Blaumut: “La nit del 16 de desembre del 2021 vam somiar el títol del disc”

Pel que fa a concerts la banda ens confirma que és el que més ganes tenen: "escoltant el disc m'imaginava com sonarien les cançons al directe i l'ordre, amb quines cançons i va ser molt emocionant". Pel que fa les cançons que tocaran a la nova gira ens confessen que: "és una discussió interna decidir quines cançons toquem i quines no, tocarem totes les del nou disc, i després buscarem un equilibri. Una altra opció és fer un setlist diferent per a cada concert, així motivem a la gent a venir sempre i tenir un públic tancat", diu de broma el Vassil. L'Oriol també ens explica: "El tenir cada cop més cançons ens permet tenir més opcions, i ens permet adaptar-nos més a un estil o un altre de concert".


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

  • Anda Ya: El Podcast

    EL PODCAST (martes 21/09/21)

  • No paramos y no queremos parar

    Iñaki Domínguez

  • Hoy en los40

    El argentino ha confirmado que la canción llega en unas horas. El turreo: qué es y cuáles son sus mayores exponentes. Pedro Capó nos habla de Lali y de su paso por España. Jennifer López y Ben Affleck volverán a trabajar juntos en el cine 20 años después. Sandra Alejandre analiza las claves de sus looks en Dua Lipa, Natalia Lacunza, Kourtney Kardashian y más.

  • Ver más podcast

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

EMISORAS

Elige una emisora

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad