Dorian: "Ritual parla de feminisme, gentrificació i l'assetjament a la comunitat LGTB"

La formació barcelonina ens presenta el sisè àlbum de la trajectòria en aquesta entrevista

Dorian: "Ritual parla de feminisme, gentrificació i l'assetjament a la comunitat LGTB"

Els Dorian han estrenat el sisè treball d'estudi de l'exquisida carrera musical de la formació barcelonina. Amb un pas endavant a les seves lletres quant a activisme per un món millor i més cohesionat, arriba Ritual. Un disc d'allò més arriscat que no hem pogut deixar de reproduir en bucle. El Marc Gili i la Belly Hernandez han visitat els estudis de la ràdio per presentar-nos-el amb el Víctor de la Torre en aquesta entrevista.

D'entrada, ens van deixar clar que Ritual és un àlbum on "volíem que l'àlbum fos un reflex de la societat cosmopolites actuals que cada vegada estem més barrejats" afirmava el Marc Gili, veu, guitarra i programacions dels Dorian. A això, i preguntats per l'atmosfera que creen les noves cançons dels barcelonins que no pots deixar d'escoltar Ritual de cop, la Belly Hernández ens revelava la intenció que tenien en el fet que es produís aquest efecte, "una de les idees que teníem en aquest disc que sigui com un viatge" i fa que no et puguis quedar en mig del camí cada cop que l'escoltes.

Els Dorian han fet un salt multicultural en aquest nou àlbum unint societats, persones, cultures i llengües a Ritual. Un treball que vol ser una mirada crítica, però a la vegada realista del que succeeix al carrer i per això basant-se en ciutat com la capital catalana, Madrid, Mèxic DF, Londres o París on tot plegat viu mesclat: "L'espanyol és la llengua central de les lletres, estan presents, també, versos en francès, en anglès, en portuguès, en rus i una cançó en català." I el Marc afegia, "De tal manera que el que volíem que el so de Barcelona que també té a veure amb totes aquestes nacionalitats i llengües estigues reflectit en l'àlbum".

Universal amb la Suu és el primer tema que van revelar d'aquest sisè disc, una de les múltiples col·laboracions que podem trobar-hi i de les que ens n'han parlat durant l'entrevista el Marc i la Belly. La cançó, la primera que canta Dorian en català, tanca el disc donant el missatge d'amor, però també d'empatia i de concòrdia en aquest món globalitzat i multicultural.

Aquest missatge d'amor i unió també ha servit a Dorian per a reflexionar en model de societat que tenim i cap on volem i cap on no volem anar: "Ritual és un àlbum que llança una mirada crítica cap a la societat actual, però no nihilista, ni ensopida, ni negativa, sinó realista. És una fotografia del panorama que tenim, i també del panorama després de la batalla de la COVID", ens afirmava el Marc Gili.

No et perdis aquesta entrevista amb Dorian a ELS40 presentant el més nou de la formació just quan comencen el seu tour que els portarà per diferents ciutats de tot el món amb aquest missatge que ens convida a abraçar-nos i estimar-nos més.

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

EMISORAS

Elige una emisora

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad