Com prepararien una calçotada, artistes com la Rosalía o la Sara Roy?

Cares reconegudes com l’Úrsula Corberó, l’Itziar Castro i la Nicole Kidman formen part de la calçot season

L'actriu publica a les seves xarxes un parell de fotografies menjant calçots / Instagram

Durant més d'un segle, quan arriba l'hivern, els calçots -cebes tendres i dolces- es converteixen en una part fonamental de la cuina catalana i dels plans de diumenge entre amics.

Justament som al període per excel·lència dels calçots d'aquest any. I és que el màxim consum de calçots o ceballots succeeix als mesos de gener, febrer i març. Però sobretot, durant el mes de febrer.

Quan parlem de tradicions culturals catalanes és inevitable no venir-nos al cap la Rosalía. L'artista catalana més reconeguda mundialment, sempre dona visibilitat als seus orígens. El manifest més directe va ser el 2021 quan va publicar un photodump a Instagram lligant-se les Nike com un esparracat català i comparant-les amb fotografies de Salvador Dalí calçant-ne també unes a Portlligat.

Bé és cert que hem vist vídeos de la cantant amb la seva parella Rauw Alejandro menjant i celebrant la nit de Cap d'Any al Japó, però cap amb calçots a la casa modernista que van comprar a Manresa.

Això sí, qui ha mostrat la seva nova passió pels calçots és l'Úrsula Corberó amb el següent comentari a les seves xarxes socials:

Calçots seasonnnnn a pretty babe

Els fans de l'actriu no han trigat a publicar comentaris com: "Úrsula sent aesthetic menjant calçots, quina meravella" o la veritat pura pels que freqüenten la tradició "després em faig jo una foto en una calçotada i surto fatal jaja".

Altres actrius que no dubten a afegir calçots a la seva dieta són l’Itziar Castro i la seva famosa salsa de calçots, o el descobriment d'aquests de la Nicole Kidman durant el seu viatge a Mallorca el gener passat.

Però si els cantants haguessin de fer una calçotada quina recepta farien? Doncs, hem escollit 4 artistes per comprovar-lo.

Calçots arrebossats

Els calçots arrebossats són uns aperitius atrevits i a l’estil oriental. Per tant, hem escollit el perfil de la Rosalía perquè sempre ens fa un spoiler o un aperitiu de futurs projectes a les seves xarxes socials. A més, 'Sakura', 'Saoko' o 'Bizcochito' tenen un toc oriental.

Quiche de calçots

Un plat suau i tendre, com la Sara Roy. Un clar exemple és el seu primer disc Amar, el reflex de qui és la Sara i com fa les coses des del cor. Com estima allò que fa, com estima als altres i com estima la música. Una proposta molt intimista i encertada.

Calçots amb salsa romesco

Calçots i salsa romesco és la forma original i l’autèntic sabor de calçots, comparable amb la base de música tradicional de la Blanca Paloma.

Els calçots s’han d’aprofitar ara que és el millor moment per preparar-los amb el màxim sabor, com el moment de triomf i preparació de la guanyadora del Benidorm Fest 2023.

Crema de calçots

Aquesta és la manera de cuinar calçots de forma saludable i sense carn. Una recepta que podrien incloure Camilo i Evaluna com a vegetarians.

Cal destacar que la parella de cantants tenen un vegetal favorit en comú: l’alvocat... però un cop descobert el calçot, seria el seu pròxim vegetal per excel·lència?

Segueix al canal de Telegram d'ELS40