PREMIS CAN 40: Roger Padrós, Figa Flawas, Mariona Escoda i Julieta es proclamen guanyadors

Els guardons s’entregaran aquest diumenge 23 coincidint amb la diada de Sant Jordi

Els primers premis CAN 40 al nou talent català / Foto ELS40

El passat 15 d'abril es van anunciar en directe els guanyadors dels primers PREMIS CAN 40, que reconeixen els nous artistes de casa nostra. Sergi Sànchez, acompanyat de l'equip del programa, va proclamar els vencedors durant la celebració de l'històric festival ELS40 Primavera Pop. El lliurament tindrà lloc el 23 d'abril a l'escenari de Sant Jordi a Barcelona on ELS40 fa ràdio cada dia (Carrer Casp número 6).

Edu Esteve, Mariona Escoda, Roger Padrós, Julieta, Scorpio, Triquell i Figa Flawas van ser els màxims nominats, triats entre els artistes o grups que van publicar el seu primer disc o les seves primeres cançons durant l'últim any i que van començar a sonar a ELS40 entre setembre de 2022 i març de 2023. Entre tots ells, només quatre van guanyar el premi: Roger Padrós, Figa Flawas, Mariona Escoda i Julieta.

La diada de Sant Jordi serà l'escenari de l'entrega de premis originals i personalitzats per a cada artista o grup gràcies a 3D Incubator Barcelona.  Així, a partir de les 10 del matí, es podrà gaudir d'un programa especial en què aquests quatre artistes actuaran en directe i recolliran el PREMI CAN40, acompanyats dels companys de la SER Catalunya i diferents convidats com la presència d'Andreu Buenafuente. Serà un dia especial per celebrar que la ràdio sempre surt al carrer en la diada de Sant Jordi.

MILLOR ARTISTA: Roger Padrós

Roger Padrós guanyador del premi Millor Artista

Roger Padrós guanyador del premi Millor Artista / FOTO ELS40

Un artista que ha estat involucrat en la música des de molt petit, primer aprenent a tocar el piano i després introduint la seva veu com el seu instrument principal. Després de publicar el seu primer EP "Mil más", va tenir l'oportunitat de participar en la setena edició de "La Voz", cosa que el va portar a decidir-se per una carrera artística professional. Durant els darrers dos anys ha fet més de trenta concerts per temporada a diferents llocs i ha publicat temacles com 'Aire' i 'Digue'm'.

A l'octubre del 2022 llançà el seu primer àlbum discogràfic "La vida és millor", un viatge que va fer parada a CAN40 i on explicava que seu màxim orgull era haver creat l'àlbum. Ara Roger Padrós després de ser guanyador de la categoria a 'Millor artista' l'orgull és nostre!

MILLOR GRUP: Figa Flawas

Els Figa Flawas mosseguen el premi a millor grup

Els Figa Flawas mosseguen el premi a millor grup / FOTO ELS40

El duo Figa Flawas de Valls integrat pel cantant Xavi i el productor Pep, fusiona diferents gèneres en la seva música urbà-festiva, incloent-hi reggaeton, pop, disc, rumba, urban i batxata. El seu exitàs 'Mussegu' està ple de referències a la cultura pop actual, des del brasiler Michel Teló fins a Rosalía.

Figa Flawas ha guanyat molta popularitat a l'escena musical urbana catalana i ha aconseguit crear una gran relació amb l'audiència de plataformes com TikTok i amb artistes com The Tyets o Julieta que han compartit i ballat la seva música. Aquests van formar part del remix de 'Xuculatina' "l'impàs per arribar a mitjans" tal com explicaven durant l'entrevista que van fer a finals del desembre del 2022 a l'estudi Toresky.

Mesos després podem dir que no és cap 'Secr3t' que els Figa Flawas siguin el grup i la banda sonora d'una nova generació que cerca lletres divertides i despreocupades o els guanyadors de la categoria a Millor grup.

MILLOR CANÇÓ: 'Et deixo la mà' de Mariona Escoda

Mariona Escoda continua guanyant premis

Mariona Escoda continua guanyant premis / FOTO ELS40

Mariona Escoda, la guanyadora d'Eufòria i del Premi CAN40 a la Millor cançó, va començar l'any amb la seva cançó 'Et deixo la mà', la més escoltada a la ràdio. Aquest senzill va ser un avenç del seu disc "D'una altra manera", en què mostra la seva evolució artística acompanyada de cors, bombo, piano, guitarres acústiques i sintetitzadors.

La cantant a l'entrevista de CAN40 al desembre ens va explicar com havia superat les seves inseguretats i problemes personals a la seva carrera artística i com la seva música ara reflecteix aquesta evolució.

A més, Mariona Escoda és una artista multifacètica, ja que també ha treballat com a actriu i ha participat en projectes de teatre, cinema i televisió. Una cosa que va recalcar Sergi Sànchez i que la Mariona va agraïr-li: "Que guai que hagis notat referències de teatre musical".

ARTISTA MÉS VIRAL: Julieta

Julieta guanya el premi a l'Artista més viral

Julieta guanya el premi a l'Artista més viral / FOTO ELS40

Julieta va estrenar la nova imatge de l'estudi Toresky coincidint amb la consolidació de la seva carrera. Una carrera que ja acumula diversos premis com els Enderrock o el Premi CAN40 a Artista més viral. També ha participat a les 10 de CAN40 amb més d'un secret, però cap sobre el seu proper treball que serà publicat en capítols aviat. Mentrestant, aquest cap de setmana podrem gaudir de l'actuació de la barcelonina que sona a tot arreu amb cançons com "Cari", el seu últim senzill, o el famós "Secr3t" amb Figa Flawas.

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

  • Hoy en LOS40

  • Podcasts

  • Programación

  • Playlists

  • Emisoras

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista semanal oficial de LOS40

  • Lo último en POP internacional

    Lo último en POP internacional

    Novedades pop para sonreir

  • CAMILO recomienda

    CAMILO recomienda

    Las favoritas de la estrella latina nº1

  • Esenciales 90s Classic

    Esenciales 90s Classic

    Todos los éxitos de los años 90

  • Lista LOS40 hace 25 años

    Lo último en POP internacional

    Rebobinamos hasta los Principales de 1996

  • AMY MACDONALD recomienda

    AMY MACDONALD recomienda

    Nos cautivó en 2007 y estas son su favoritas

  • El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    Lo que más suena en la radio

  • Lo último en URBAN

    Novedades urbanas y `'`hot`'`

    Lo último en URBAN

  • Tik Tok... Toma!

    Tik Tok... Toma!

    Lo más viral y bailado del momento

  • Lo último en DANCE

    Lo último en DANCE

    Lo más reciente de EDM

  • PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    El DJ alemán revisa sus 40 año a año

  • ADN LOS40 Dance

    ADN LOS40 Dance

    El sonido y la esencia de LOS40 Dance

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40 actualizada cada sábado

  • Èxits actuals del pop català

    Èxits actuals del pop català

    El millor de la música en català actual

  • STAY HOMAS recomienda

    STAY HOMAS recomienda

    Las favoritas del grupo revelación del confinamiento

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad