Mortadel·lo i Filemó als semàfors de Barcelona: Ubicació i detalls de l'homenatge

L'Ajuntament de la capital catalana ha anunciat on es localitzaran 3 d'aquests nous semàfors que homentagen el dibuixant Francisco Ibáñez

Francisco Ibáñez, creador de 'Mortadelo y Filemón'. / Eduardo Parra/FilmMagic

Els famosos personatges de còmic, Mortadel·lo i Filemó, creats pel popular dibuixant Francisco Ibáñez que va traspassar el passat mes de juliol, rebran un emotiu homenatge a Barcelona mitjançant la instal·lació de semàfors únics que presentaran les icòniques siluetes d'aquests carismàtics personatges. Després de la proposta d'un entusiasta admirador de Francisco Ibáñez i l'aprovació de l'Ajuntament de la ciutat, s'han determinat les ubicacions on aquests semàfors singulars seran instal·lats.

Segons el consistori barceloní, els semàfors del Mortadel·lo i el Filemó es localitzaran en tres llocs destacats de la ciutat. La primera ubicació serà a la cruïlla de la Gran Via amb Bac de Roda, que té un significat especial, ja que és el lloc on Francisco Ibáñez va viure. La segona ubicació serà a la Ronda Sant Pere amb el passeig de Gràcia, una de les àrees més transitades de Barcelona. Finalment, l'últim semàfor d'homenatge es col·locarà a la cantonada dels carrers Urgell i Manso, prop del Mercat de Sant Antoni.

L'ens municipal ha licitat la instal·lació de setze unitats d'aquests semàfors únics i el projecte ja està en marxa. Aquests semàfors, que portaran la figura dels personatges Mortadel·lo i Filemó, estaran il·luminats en color groc, i la silueta del Mortadel·lo apareixerà quan el semàfor estigui verd, mentre que la del Filemó estarà present quan sigui vermell. A més a més, els semàfors estaran equipats amb dispositius sonors per ajudar les persones amb discapacitat visual i adaptats a les tensions de 42V o 230V, depenent de la infraestructura disponible en cada ubicació.

Aquesta iniciativa, que combina la cultura i el reconeixement a un creador de còmics icònic amb la seguretat viària, és un exemple d'una manera creativa d'embellir i personalitzar els elements urbans bàsics com els semàfors. A més a més, recorda la importància de la cultura i el llegat artístic en la vida urbana.

Els semàfors del Mortadel·lo i Filemó seran una incorporació única i inusual al paisatge urbà de Barcelona, i segurament seran un atractiu per als residents i visitants que podran gaudir d'aquests estimats personatges de còmic mentre esperen per travessar el carrer. Aquest projecte fusiona art i funcionalitat, i serveix com a recordatori de la importància de la cultura en la nostra vida quotidiana. Una oportunitat excepcional per a locals i turistes de connectar amb aquesta icona del còmic en un escenari tan inusual com els semàfors de la ciutat.

Segueix el canal de Telegram d’ELS40

Víctor de la Torre

Víctor de la Torre

Locutor y DJ de ELS40

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

 • Hoy en LOS40

 • Podcasts

 • Programación

 • Playlists

 • Emisoras

 • Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40

  Lista semanal oficial de LOS40

 • Lo último en POP internacional

  Lo último en POP internacional

  Novedades pop para sonreir

 • CAMILO recomienda

  CAMILO recomienda

  Las favoritas de la estrella latina nº1

 • Esenciales 90s Classic

  Esenciales 90s Classic

  Todos los éxitos de los años 90

 • Lista LOS40 hace 25 años

  Lo último en POP internacional

  Rebobinamos hasta los Principales de 1996

 • AMY MACDONALD recomienda

  AMY MACDONALD recomienda

  Nos cautivó en 2007 y estas son su favoritas

 • El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

  El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

  Lo que más suena en la radio

 • Lo último en URBAN

  Novedades urbanas y `'`hot`'`

  Lo último en URBAN

 • Tik Tok... Toma!

  Tik Tok... Toma!

  Lo más viral y bailado del momento

 • Lo último en DANCE

  Lo último en DANCE

  Lo más reciente de EDM

 • PURPLE DISCO MACHINE recomienda

  PURPLE DISCO MACHINE recomienda

  El DJ alemán revisa sus 40 año a año

 • ADN LOS40 Dance

  ADN LOS40 Dance

  El sonido y la esencia de LOS40 Dance

 • Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40

  Lista oficial de LOS40 actualizada cada sábado

 • Èxits actuals del pop català

  Èxits actuals del pop català

  El millor de la música en català actual

 • STAY HOMAS recomienda

  STAY HOMAS recomienda

  Las favoritas del grupo revelación del confinamiento

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad