Mortadel·lo i Filemó als semàfors de Barcelona: Ubicació i detalls de l'homenatge

L'Ajuntament de la capital catalana ha anunciat on es localitzaran 3 d'aquests nous semàfors que homentagen el dibuixant Francisco Ibáñez

Francisco Ibáñez, creador de 'Mortadelo y Filemón'. / Eduardo Parra/FilmMagic

Els famosos personatges de còmic, Mortadel·lo i Filemó, creats pel popular dibuixant Francisco Ibáñez que va traspassar el passat mes de juliol, rebran un emotiu homenatge a Barcelona mitjançant la instal·lació de semàfors únics que presentaran les icòniques siluetes d'aquests carismàtics personatges. Després de la proposta d'un entusiasta admirador de Francisco Ibáñez i l'aprovació de l'Ajuntament de la ciutat, s'han determinat les ubicacions on aquests semàfors singulars seran instal·lats.

Segons el consistori barceloní, els semàfors del Mortadel·lo i el Filemó es localitzaran en tres llocs destacats de la ciutat. La primera ubicació serà a la cruïlla de la Gran Via amb Bac de Roda, que té un significat especial, ja que és el lloc on Francisco Ibáñez va viure. La segona ubicació serà a la Ronda Sant Pere amb el passeig de Gràcia, una de les àrees més transitades de Barcelona. Finalment, l'últim semàfor d'homenatge es col·locarà a la cantonada dels carrers Urgell i Manso, prop del Mercat de Sant Antoni.

L'ens municipal ha licitat la instal·lació de setze unitats d'aquests semàfors únics i el projecte ja està en marxa. Aquests semàfors, que portaran la figura dels personatges Mortadel·lo i Filemó, estaran il·luminats en color groc, i la silueta del Mortadel·lo apareixerà quan el semàfor estigui verd, mentre que la del Filemó estarà present quan sigui vermell. A més a més, els semàfors estaran equipats amb dispositius sonors per ajudar les persones amb discapacitat visual i adaptats a les tensions de 42V o 230V, depenent de la infraestructura disponible en cada ubicació.

Aquesta iniciativa, que combina la cultura i el reconeixement a un creador de còmics icònic amb la seguretat viària, és un exemple d'una manera creativa d'embellir i personalitzar els elements urbans bàsics com els semàfors. A més a més, recorda la importància de la cultura i el llegat artístic en la vida urbana.

Els semàfors del Mortadel·lo i Filemó seran una incorporació única i inusual al paisatge urbà de Barcelona, i segurament seran un atractiu per als residents i visitants que podran gaudir d'aquests estimats personatges de còmic mentre esperen per travessar el carrer. Aquest projecte fusiona art i funcionalitat, i serveix com a recordatori de la importància de la cultura en la nostra vida quotidiana. Una oportunitat excepcional per a locals i turistes de connectar amb aquesta icona del còmic en un escenari tan inusual com els semàfors de la ciutat.

Segueix el canal de Telegram d’ELS40

Víctor de la Torre

Locutor y DJ de ELS40