L'Aroa i la Paula: les dues tiktokers que enfronten el català genuí

"No vam veure la importància dels vídeos que estàvem fent fins que Carles Puigdemont o Màrius Serra van compartir-ho"

Escombra i granera, mirall i espill o ocell i moixó... són diferents maneres d'anomenar coses en català tot depenent de la zona on vivim, i a més a més, el repte viral que ha portat a dues catalanes a fer-se populars gràcies a comparar els seus parlars: el gironí i l'ebrenc. Els seus vídeos on enfronten el català més genuí acumulen 230.000 reproduccions a la xarxa social de moda.

L'Aroa i la Paula són dues catalanes que en els darrers mesos han vist com creixia la seva popularitat gràcies a TikTok. El motiu no és altre que aprofitar la tirada de la nova xarxa social per fer-la més nostrada i en forma de repte. Els dialectes occidentals i oriental, i més concretament, el tortosí i el central, han revolucionat la xarxa gràcies a aquestes dues amigues que han tret la part més característica dels seus parlars. Cadascuna diu una paraula i l'altra ha de dir-la com habitualment es referiria a aquell concepte. Les diferències que a vegades són d'allò més divertides ens enriqueixen vídeo a vídeo gràcies a totes dues.

Hem parlat amb elles i ens expliquen, que ara estan confinades a punta i punta de Catalunya, però que una tarda d'avorriment quan vivien als Estats Units, on estudiaven just quan va començar la pandèmia, se'ls va acudir copiar un format de vídeo que funcionava en anglès i adaptar-lo al català. L'Aroa és d'Amposta i la Paula de Girona, les dues van trobar un punt fort fer servir els seus dialectes del català.I la idea ha sorprès milers d'usuaris que no deixen de compartir els seus vídeos, fins i tot, el MHP Carles Puigdemont o l'escriptor Màrius Serra compartien algun dels seus reptes.

Ara per ara, ens expliquen que han hagut d'innovar i trencar-se la closca per seguir penjant contingut d'aquest tipus pels seus seguidors. Però tot i el confinament, les dues han sabut com tirar endavant.


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?