'La Mort de Guillem' s'estrena avui a TV3, IB3 i À Punt a la vegada

Amb aquesta estrena serà la primera vegada que les tres televisions públiques programen una emissió simultània

Aquest vespre s'estrena a la televisió i també a internet la pel·lícula 'La Mort de Guillem' del Carlos Marques-Marcet. L'estrena es fa de forma simultània a través de les tres cadenes públiques de parla catalana, TV3, IB3 i la nova À Punt. D'aquesta manera els espectadors catalans, balears i valencians podran gaudir de l'estrena a la vegada i en horari de màxima audiència: aquest divendres 2 d'octubre a dos quarts de deu del vespre.

A la banda sonora ha anat a càrrec del Xavi Sarrià, excantant del grup valencià Obrint Pas. La cançó principal és una col·laboració de Sarrià amb un dels cantautors tradicionals més importants del País Valencià, el Pep Botifarra. I a més a més, el tema comptarà amb la col·laboració de l'Escola del Cor de l'Eliana.

La cinta relata la mort del jove valencià Guillem Agulló, rialler, antifeixista, antiracista i independentista de divuit anys de Burjassot, en mans d'un grup nazis quan passava uns dies d'acampada a Montanejos. Els fets es remunten a l'11 d'abril de 1993 i van donar lloc a tota una tempesta mediàtica del cas en l'àmbit públic, el seu assassinat, el judici, les amenaces que van rebre la seva família i les associacions culturals que donen suport i reivindiquen la seva memòria al seu poble. La batalla continua encara en ple 2020 contra la voluntat d'amplis sectors de la societat que pretenen fer callar i enterrar que els sanguinaris fets de la primavera del 1993 tenen darrere un caràcter polític. En un principi, l'estrena del film havia de ser únicament al cinema ABC de València, el cinema Girona de Barcelona i el Truffaut de la ciutat de Girona. Però arran de la bona acollida social que ha tingut les projeccions prèvies de 'La Mort de Guillem', s'hi ha sumat els cinemes l'Utiye d'Ontinynet, el JCA de Valls, s'ha programat mig centenar de projeccions des d'entitats que van donar suport al projecte cinematogràfic, i també a les televisions públiques.

La pel·lícula que aquesta nit s'estrena a les televisions catalana, balear i valenciana està produïda per Som, SUICAfilms i Lastor Media i com a coproductors À Punt Mèdia i Televisió de Catalunya. 'La Mort Del Guillem' ha tingut la participació de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la Radiotelevisió de les Illes Balears. La cinta va rebre grans elogis de la premsa especialitzada durant la seva projecció al festival de cinema de Màlaga.

Després de l'estrena, la cinta estarà disponible als serveis de televisió a la carta d'À Punt i TV3. Des de la productora Som, han explicat també que la plataforma Filmin té molt d'interès a tenir-la al seu catàleg i que a més a més volen que es pugui mirar en altres plataformes.


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?