L'Esquerra de l'Eixample, el millor barri del món aquest 2020

El barri barceloní ha estat triat com el millor pel seu esperit comunitari, cultura, art, gastronomia, diversió i personalitat per sobre de 40 veïnats del planeta

L'Esquerra de l'Eixample, el millor barri del món aquest 2020

Vista aèria del districte de l'Eixample de Barcelona / Getty Images / Gareth Davies / EyeEm

Cada any revista internacional Time Out elabora un rànquing amb els millors barris per viure-hi de tot el món. Un llistat amb una quarantena de veïnats on engany un de català ha quedat posicionat en primer lloc. El jurat són els mateixos veïns i veïnes a través d'una enquesta feta a més de 38.000 persones residents en ciutats del planeta.

El 'The 40 coolest neighbourhoods in the world' de la publicació en la seva versió internacional ha qualificat el barri de l'Esquerra de l'Eixample de Barcelona com el més cool d'aquest 2020. La tria analitza els millors indrets per a fer-ne la teva llar amb una oferta cultural i artística, gastronòmica, la diversió, amb personalitat i l'esperit comunitari. Precisament aquest esperit comunitari ha fet que enguany, en plena pandèmia per la COVID-19 i amb el confinament, els barris han estat l'eix d'unió entre persones, comunitats i empreses que s'han recolzat les unes a les altres per seguir endavant. En aquest context, el barri barceloní n'ha sortit reforçat per les seves iniciatives.

El veïnat s'ha donat suport per superar la pandèmia global amb espais públics diferents i per a les persones. Espais singulars com l'illa de les Germanetes, el Mercat del Ninot i la Fàbrica Lehman han fet per situar l'Esquerra de l'Eixample al número u del rànquing en aquesta edició. La revista també en ressalta l'arquitectura dels edificis que el conformen, pel seu pati interior. Aquests patis es van convertir durant el confinament en l'epicentre d'activitats comunitàries amb festes i balls pels veïns des dels seus balcons, les Hidrogel Sessions. Bressol de negocis excel·lents i independents com el Odd Kiosk, el primer quiosc de revistes LGBTQ+ del món. I també destaca la iniciativa de la cuinera Ada Parellada, propietària del Semproniana, que va cuinar pels sanitaris i la xarxa de suport als col·lectius més vulnerables.

L'Esquerra de l'Eixample de Barcelona ha passat per sobre en les valoracions de barris com el Dowtown de Los Angeles, el Sham Shui Po de Hong Kong, el Bedford-Stuyvesant de Nova York, el Yarraville de Melbourne o el Wedding de Berlín.


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

EMISORAS

Elige una emisora

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad