Salut congela la reobertura de l’oci nocturn

Els rebrots a causa de la Covid-19 obliguen a fer marxa enrere per part del Govern

Els establiments de la Vila Olímpica de Barcelona ja demanaven reobrir amb mesures de seguretat el mes de juliol / Cesc Maymo (Getty Images)

La setmana passada es va contemplar tornar a obrir les discoteques i els locals d’oci nocturn mantenint les mesures de seguretat establertes per la Covid-19. Els canvis previstos en aquest sentit eren, entre d’altres, poder estar de festa fins a les 3 de la matinada, assegut, amb mascareta, distància de seguretat entre grups de contacte no habitual i limitant l’aforament.

Ara, el Govern ha tirat enrere la decisió que es va prendre dimarts passat. “Hem vist que l’índex de rebrot ha pujat i els indicadors dels pròxims dies indiquen que hi podrien haver més casos, així ho informa el Departament de Salut que ja va treballar la resolució anteriorment.

Per altra banda, el secretari general de la patronal de Locals d’Oci Nocturn, FECASARM, el Joaquim Boadas, ha demanat la dimissió de la consellera de Salut, l’Alba Vergés, expressant indignació davant la situació, ja que com ell diu, “el fet de prohibir l’oci nocturn ha fet augmentar els botellons i les festes il·legals”, i destaca que s’està culpant als propietaris dels locals en comptes de l’administració. El mateix Boadas ja va parlar d'aquest tema el passat mes de juliol a l'Aquí Cuní, de la Cadena SER.

La Plaça de Sant Jaume de Barcelona s’ha tornat a omplir per demanar una decisió clara i contundent que afavoreixi a tots i a totes. Es parla d’incertesa davant aquesta situació. En Christian Compte, representant de l’Associació d’Empresaris de Discoteques i Sales de Festes de Tarragona, afirma que no és la primera vegada que “els deixen tirats a última hora”.

Aquest dimecres doncs, els sanitaris i sanitàries de Catalunya han exigit que el Govern fes marxa enrere amb aquesta decisió “inoportuna”, ja que una reobertura no ajudaria a controlar la pandèmia.

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40