Les cançons en català més escoltades del mes d'octubre

La llista mensual de les cançons en la nostra llengua que certifica l'APECAT

Els Stay Homas, La Pegatina i els Buhos lideren el pòdium al renovament del mes d'octubre del rànquing musical en català que publica l'associació de productors i editors fonogràfics i videogràfics catalans (APECAT). Aquest chart té en compte les cançons més escoltades en línia i més radiades per les diferents estacions de ràdios del país, ELS40 inclosa.

Aquest octubre, lideren el trio format pel Klaus, el Rai i el Guillem; els Stay Homas copen el primer lloc de la llista amb la seva col·laboració amb el Josep Montero dels Oques Grasses a la cançó 'The Bright Side'. Seguits de ben a prop pels de Montacada i Reixac, l'Adrià Salas i els seus han pujat La Pegatina fins al segon lloc amb 'La Guspira', el tema en català del seu darrer àlbum Darle La Vuelta.

El bronze és pels Buhos que tornen a portar una de les cançons del seu nou àlbum al pòdium com ja ho han fet diverses vegades. En aquesta ocasió 'El Dia de la Victòria', el tema que dóna nom al seu darrer disc, aconsegueix el tercer lloc en el rànquing amb la col·laboració del Miki Núñez, la Suu i el Lildami.

Els segueixen els ripollencs Txarango amb 'A La Deriva' en quart lloc i el Miquel Abras es cola directament en cinquena posició amb 'Ara que ets ocell' en aquesta llista. El chart continua fins a completar les trenta cançons més escoltades en català amb aquest ordre: Gertrudis i 'T'he imaginat tant (Vic Mirallas remix)', la cançó solidària que fa de sintonia del Mulla't 2020 per la Fundació Esclerosi Múltiple de Catalunya. La Suu i el seu popular 'Tant de bo', els Blaumut en vuitena posició amb el seu 'Ara, Aquí, Present', el 'No Vam Saber Tornar' d'Els Amics de les Arts, la versió en català de la cançó del Joan Garrido anomenada 'L'altra fase', la formació urbana 31 FAM amb l'èxit estival 'Un Plan B' i que et vam estrenar a ELS40, el David Ros i el seu emotiu 'Vinc a donar-te consol', els Siderland amb el seu ballable pop nocturn a 'Crema la Pista' on col·laboren amb la Vicco i el Feze, l'estiuenca 'Alba' dels Flashy Ice Cream, i ja a la meitat de la llista, l'arxiconegut 'Milionària' de la Rosalia.

Te recomendamos

La segona meitat del rànquing l'obra la valenciana Samantha que es cola amb la seva versió en català del seu single 'Espere que tornes' a la casella número setze, la segueix el Gerard Aledo amb 'Quan tot hagi acabat', els garrotxins Massa i el tercer tema que han presentat 'El camí més fàcil'. Els vilassarencs Arc de Triomf ocupen el dinovè lloc amb el rugit guitarrer de 'L'estiu torna de nou'. En vintena posició entren al llistat als Cultrum amb la seva presentació a ELS40 anomenada 'Seguiré cantant', i el David Ros fa el mateix amb la seva cançó 'Com l'aigua'. El Cesk Freixas es manté present entre els més escoltats en català amb la seva actualització de 'La petita rambla del Poble Sec' al costat de l'Alguer Miquel dels Txarango, els Oques Grasses els segueixen amb el famós èxit 'In The Night'. Els reusencs Koeman ocupen el vint-i-tresè lloc gràcies a 'Dimarts', La Plaga N11 van darrere amb 'El Rostre del vent', després els Ginestà amb 'Molts estius queden per viure'. Als darrers llocs del llistat trobem el retorn al rànquing de l'Sta Guai' dels Oques Grasses. Els alacantins Vienna, a punt de treure nou tema, continuen destacant en aquesta classificació amb 'Per uns quants dòlars de més' per sobre de la sorpresa del lloc 29: el 'Sense Tu' de la desapareguda formació Teràpia de Shock. El rànquing mensual d'aquest octubre el tanquen els Siderland que tornen a entrar entre els trenta temes més escoltats amb 'La Festa Infinita'.

Haurem d'esperar al pròxim mes per conèixer com evoluciona el llistat musical en català i si els Stay Homas continuaran gaudint del primer lloc.

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40

Víctor de la Torre

Víctor de la Torre

Locutor y DJ de ELS40

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

  • Hoy en LOS40

  • Podcasts

  • Programación

  • Playlists

  • Emisoras

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista semanal oficial de LOS40

  • Lo último en POP internacional

    Lo último en POP internacional

    Novedades pop para sonreir

  • CAMILO recomienda

    CAMILO recomienda

    Las favoritas de la estrella latina nº1

  • Esenciales 90s Classic

    Esenciales 90s Classic

    Todos los éxitos de los años 90

  • Lista LOS40 hace 25 años

    Lo último en POP internacional

    Rebobinamos hasta los Principales de 1996

  • AMY MACDONALD recomienda

    AMY MACDONALD recomienda

    Nos cautivó en 2007 y estas son su favoritas

  • El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    Lo que más suena en la radio

  • Lo último en URBAN

    Novedades urbanas y `'`hot`'`

    Lo último en URBAN

  • Tik Tok... Toma!

    Tik Tok... Toma!

    Lo más viral y bailado del momento

  • Lo último en DANCE

    Lo último en DANCE

    Lo más reciente de EDM

  • PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    El DJ alemán revisa sus 40 año a año

  • ADN LOS40 Dance

    ADN LOS40 Dance

    El sonido y la esencia de LOS40 Dance

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40 actualizada cada sábado

  • Èxits actuals del pop català

    Èxits actuals del pop català

    El millor de la música en català actual

  • STAY HOMAS recomienda

    STAY HOMAS recomienda

    Las favoritas del grupo revelación del confinamiento

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad