El 'Cada Cop' dels Porto Bello és el més escoltat en català aquest maig 2021

Et portem el llistat mensual de l'APECAT en forma de playlist

Aquest mes de maig hi ha hagut canvis entre les cançons en català que més s'han sentit arreu. De fet, la formació altafullenca Porto Bello ha accelerat fins a la primera posició gràcies al seu arxiconegut 'Cada Cop', un dels temes inclosos dins del seu darrer projecte d'estudi anomenat La Llei Universal. La Beth els segueix de ben a prop, en segona posició, gràcies al segon senzill del seu esperat àlbum de retorn Origen; i el Miki Núñez segueix formant part del pòdium musical amb 'No M'ho Esperava'. Tots ells lideren el rànquing d'èxits que publica mensualment l'associació de productors i editors fonogràfics i videogràfics catalans (APECAT), i que conté les produccions en llengua catalana que més escoltem i que més es reprodueixen a les emissores de ràdio, entre elles ELS40.

Serà el bon temps, serà la calor que ens revoluciona les hormones... No tenim una resposta clara, però una cosa sí que podem assegurar, els Porto Bello han aconseguit la fita més desitjada entre els autors i productors catalans: liderar la llista de cançons més escoltades en català. Ho han fet gràcies a 'Cada Cop', un tema que narra els sentiments incontrolables romàntics i secrets cap a una altra persona. Una casella per sota, la Beth Rodergas es penja la medalla de plata gràcies al seu 'Quan', un dels nous temes que formen part del seu darrer i esperat àlbum. Una cançó que canta a aquell moment en què després d'un conflicte sents el desig de tornar a la normalitat. La tercera posició aquest mes és pel Miki Núñez, després de coronar el rànquing, aguanta l'embat de ser número u amb força gràcies a 'No M'ho Esperava'.

Entre les novetats d'aquest passat mes podem trobar destacadament el nou single de les Oques Grasses. 'Bye bye' s'ha convertit en tota una revolució a les xarxes socials des de la seva estrena. El Salva Racero s'ha guanyat l'entrada a la llista gràcies a 'Torno a Respirar', la col·laboració que ha fet amb la Laura Vall, en un context més que apropiat. 'Presumit' és el debut del jove badaloní Subliminal, un tema urbà que ha impactat pel seu caire entremaliat, honest i una mica descarat. Els 31 Fam també han entrat aquest mes a la llista gràcies a la seva història de desamor amb una jove catalana i que anomenen 'Nens del Barri'. I com que és evident que la primavera, la sang altera, els Flashy Ice Cream han aconseguit col·locar el seu 'Enamorat' entre les cançons catalanes més escoltades dels últims trenta dies. La cançó d'aniversari dels Sopa de Cabra amb una bona colla d'amics per celebrar els trenta anys del seu mític àlbum Ben Endins, també forma part de les trenta millors amb aquesta nova versió del 'Si Et Quedes Amb Mi'. I finalment, entre les noves propostes que trobem al llistat mensual, el Xicu, el nou projecte musical del Cesc Valverde, amb el seu debut, 'Lluna Fuig'.

Entre els moviments destacats aquest mes, cal remarcar la reentrada de la Rosalia al llistat de les trenta cançons en català més escoltades amb el seu mític 'Milionària'. La jove cantant internacional d'origen baixllobregatí frega el concepte d'èxit mític a hores d'ara. El tema va estar perpetu al llistat durant mesos després de la seva estrena el 3 de juliol del 2019.

Llistat oficial de les trenta cançons en català més escoltades del mes de Abril del 2021

Llistat oficial de les trenta cançons en català més escoltades del mes de Abril del 2021 / APECAT

Entre els moviments ascendents més importants, cal destacar el single 'Un altre Aire' dels alacantins Vienna al costat de l'emergent formació Malifeta, del lloc vint-i-sis al catorze; i el 'Poetes' de la Sara Roy que aquest mes ha accelerat de l'onze al número cinc. Per contra, perden pistonada 'Quan no abrigui aquest món' del Cesc Freixas i el 'Mil Batalles' dels Buhos.

Aquest mes de maig, fan doblet la Beth amb 'Quan' i 'Quan tremolin els arbres'; però també, els Stay Homas gràcies a 'The Bright Side' i 'Les Merdes'.

Estarem pendents dels moviments que hi haurà al rànquing en els pròxims trenta dies per conèixer com evoluciona el llistat musical en català i quines sorpreses ens prepara aquest final de la primavera.

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40

Víctor de la Torre

Víctor de la Torre

Locutor y DJ de ELS40

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

  • Hoy en LOS40

  • Podcasts

  • Programación

  • Playlists

  • Emisoras

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista semanal oficial de LOS40

  • Lo último en POP internacional

    Lo último en POP internacional

    Novedades pop para sonreir

  • CAMILO recomienda

    CAMILO recomienda

    Las favoritas de la estrella latina nº1

  • Esenciales 90s Classic

    Esenciales 90s Classic

    Todos los éxitos de los años 90

  • Lista LOS40 hace 25 años

    Lo último en POP internacional

    Rebobinamos hasta los Principales de 1996

  • AMY MACDONALD recomienda

    AMY MACDONALD recomienda

    Nos cautivó en 2007 y estas son su favoritas

  • El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    Lo que más suena en la radio

  • Lo último en URBAN

    Novedades urbanas y `'`hot`'`

    Lo último en URBAN

  • Tik Tok... Toma!

    Tik Tok... Toma!

    Lo más viral y bailado del momento

  • Lo último en DANCE

    Lo último en DANCE

    Lo más reciente de EDM

  • PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    El DJ alemán revisa sus 40 año a año

  • ADN LOS40 Dance

    ADN LOS40 Dance

    El sonido y la esencia de LOS40 Dance

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40 actualizada cada sábado

  • Èxits actuals del pop català

    Èxits actuals del pop català

    El millor de la música en català actual

  • STAY HOMAS recomienda

    STAY HOMAS recomienda

    Las favoritas del grupo revelación del confinamiento

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad