Barcelona serà la Ciutat Europea del Bosc l’any 2022

La capital catalana protagonitzarà també la conferència anual de l’Institut Europeu del Bosc al 2022

Barcelona serà la Ciutat Europea del Bosc l’any 2022

La Torre de Comunicacions de Collserola situada a la muntanya de Collserola de la ciutat de Barcelona / Getty Images / Frank Bienewald

El passat 13 d’octubre es va donar a conèixer que Barcelona serà la Ciutat Europea del Bosc el proper any 2022, segons l’acord a l’assemblea anual de l’Institut Europeu celebrada a Bonn. La ciutat comtal competia amb Madrid, Sòria i Navi Sadf (Sèrbia), que organitzaran l’esdeveniment al 2023.

La candidatura de Barcelona a aquesta doble celebració va ser presentada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), el Centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC).

Durant el pròxim any 2022, Barcelona organitzarà activitats on el tema central serà l’impacte de la bioeconomia circular a entorns urbans, per tal d’intentar superar la dualitat entre espais urbanitzats i espais naturals. D’aquesta manera, la ciutat de Barcelona pretén convertir-se en un futur en el que es denomina una “biociutat”.

La conferència principal es realitzarà durant el mes d’octubre del 2022 en diversos indrets de l’àrea metropolitana, com ara l’Hospital de Sant Pau i Valldaura Labs de l’IAAC, al Parc de Collserola. La candidatura presentada per la ciutat de Barcelona destaca els programes desenvolupats sobre la promoció de la biodiversitat a l’àrea metropolitana, com també la participació ciutadana, la lluita contra el canvi climàtic, la renaturalització de l’espai públic i l’ús de solucions basades en la natura i en el desenvolupament de projectes innovadors de construcció amb fusta, segons afirma l’AMB.

Altres Ciutats Europees del Bosc escollides en anys anteriors, des del 2014, van ser Bilbao, San Petersburg, Viena, Oslo, Aberdeen, Bonn i l’any vinent (2021) serà Praga. A partir del 2022, Barcelona s’hi sumarà.

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40


icono_desplegar_comentarios_2

Comentarios

icono_desplegar_comentarios_2
LOS40

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?

Escucha la radio en directo

Los40
En directo

Tu contenido empezará después la publicidad

HOY EN LOS40

PODCAST

  • Anda Ya: El Podcast

    EL PODCAST (martes 21/09/21)

  • No paramos y no queremos parar

    Iñaki Domínguez

  • Hoy en los40

    Y la cantante argentina cumple un sueño. Olivia Rodrigo ha vuelto al estudio. Anitta desvela la fecha de lanzamiento de ‘Lobby’, su colaboración con Missy Elliot. Belinda a través de sus discos: analiza ‘Belinda’, ‘Utopía’, ‘Carpe Diem’ y ‘Catarsis’.

  • Ver más podcast

PROGRAMACIÓN

PLAYLISTS

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad