Les cançons en català més escoltades aquest desembre

La llista de l'APECAT amb les cançons més escoltades en llengua catalana en una playlist

La cançó de la campanya solidària Cap Nen Sense Joguina feta pel Miquel Abras, la Beth o els Buhos copen el top tres de les cançons més escoltades aquest últim mes del 2020.

El llistat de cançons que publica mensualment l'associació de productors i editors fonogràfics i videogràfics catalans (APECAT) recull els temes més reproduïts en línia i a la ràdio del mes de desembre incloses les diferents emissores musicals del país, entre elles ELS40.

La cançó solidària de la campanya Cap Nena Sense Joguina de Ràdio Barcelona composta pel Miquel Abras i amb la col·laboració d'Els Catarres, l'Alfred Garcia, els Doctor Prats, La Pegatina, els Elefantes, els Buhos, la Judit Neddermann, els Blaumut, el Manu Guix, el Ninus, el Joan Rovira, la Paula Valls, els Aran, el Vuit, la Suu, el Frank Montasell, la Lydia Torrejon, el Roger Argemí retorna al llistat un any més i lidera el rànquing aquest últim mes del 2020. El tema enregistrat el 2018 als estudis de Ràdio Barcelona és la sintonia del programa de ràdio i de la campanya que fa arribar joguines la nit de reis a tots els infants. En segon lloc i perdent la corona la popular tornada a la música de la Beth amb 'Que tremolin els arbres'. I aquest mes, el bronze l'aconsegueixen el Guillem Solé i els seus, els Buhos es col·loquen en tercera posició amb 'Mil Batalles'.

Però la llista de cançons continua fins a sumar-ne trenta. En quart lloc s'encén amb 'La Guspira' de La Pegatina que han caigut una casella respecte al mes anterior. També han retrocedit un lloc del quart al cinquè els Txarango amb el seu últim senzill, 'Quan Cau el Sol'. Inamovibles a la sisena posició trobem a la formació altafullenca Porto Bello amb el seu potent 'Abril', el primer senzill del segon disc que arriba el 2021. Tot seguit, trobem la primera nova entrada en la llista, el Miki Núñez penja en setè lloc el seu nou single 'No M'ho Esperava', el primer de l'Iceberg, el seu disc sofomòrfic. Els Stay Homas han caigut sis posicions, el trio format pel Klaus, el Guillem i el Rai han vist com la seva col·laboració 'The Bright Side' amb els Oques Grasses baixa del segon lloc a la casella número vuit del mes de desembre. El darrer tema del Miquel Abras, 'Ara que Ets Ocell' es despenja del cinc fins a col·locar-se en novè lloc. I el Top Deu es tanca amb una entrada nova, la nova versió que han fet els garriguencs Gertrudis de la seva cançó 'No Em Dóna La Gana' al costat dels Doctor Prats.

En onzè lloc trobem l''Ara, Aquí, Present' dels Blaumut, i per sota, la Suu és la primera que suma una casella a la seva pole amb l'arxiconegut 'Tant De Bo'. Els Cultrum perden pistonada i 'Seguiré Cantant' cau un lloc fins a la tretzena posició. Els vallesans 31 FAM porten les seves rimes d''Un Plan B' dues posicions amunt a la llista d'aquest desembre fins a situar-se a la catorzena casella. A la meitat de la taula, en el lloc quinze, els alacantins Vienna entren en llista amb la seva nova cançó 'No És Tant Això'.

A la segona meitat de la taula, en setzena posició del rànquing Les Montses pugen dos llocs amb la 'Fletxa de Foc'. Un lloc per sota, el David Ros veu com 'Com l'Aigua' es despenja set caselles, del deu al disset. Darrere d'ell, la versió de la llegendària cançó dels Sau, 'Boig Per Tu' enregistrada per al Disc de La Marató de TV3 a càrrec dels Sau30, el Jakson Browne i la Judit Neddermann entra en la llista. En dinovè lloc, trobem una altra nova entrada, en aquest cas, el duet format per la Tania Lozano i el Víctor Fernández, els barcelonins Ladilla Rusa posen en la seva versió pel Disc de La Marató de TV3, 'Ni Tu Ni L'Altre', en el rànquing.

A la casella número vint, entren en llista els Pepet i Marieta col·laborant amb els maresmencs The Tyets a 'La Vacuna'. Just darrere, els Txarango fan doblet amb 'La Deriva' que tot i està en descens encara té pistonada per sumar dues posicions respecte del mes passat. Els clàssics sempre funcionen, i és que el Cesk Freixas i l'Alguer Miquel dels Txarango fan pujar de nou al xart la nova versió de la seva cançó icona 'La Petita Rambla del Poble Sec', aquest desembre s'enlaira del vint-i-nou al lloc vint-i-dos. El 'Milionària' de la Rosalia que suma infinitat de setmanes en llista, va abaixant el volum del seu pastís, aquest desembre cau dos llocs fins a la casella vint-i-tres. La cançó icona dels Blaumut 'Pa Amb Oli i Sal' els fa fer doblet a la llista des de fa uns mesos i en aquesta revisió baixa un lloc fins a situar-se en vint-i-quatrena posició. Els segueix d'El Arrebato i la seva col·laboració al Disc de La Marató 'Junts Vencerem' que entra en el rànquing. A la casella número vint-i-sis trobem la caiguda més destacada del mes, els Koeman baixen onze posicions amb el seu dimarts. Un lloc per sota, el Senyor Peix cau amb el seu senzill 'Avui i Per Sempre'. I de sobte, gairebé al final del xart, els Flashy Ice Cream entren de nou amb la cançó de l'estiu a ELS40, 'Alba'. El mes passat tancava el llistat una insòlita reentrada, el popular èxit 'Així i Tot' dels Ja T'ho Diré de l'any 1995 i sembla que no només s'hi està acomodant, sinó que ha passat del trenta al lloc vint-i-nou aquest desembre. Finalment, per tancar el repàs de les trenta cançons més escoltades aquest mes, trobem el projecte de veus i guitarres d'Eduard Balaguer i Leticia Martín, els Llars que van publicar el 2019 el seu segon àlbum Moments de Llar; i dins i per clausurar el rànquing entra en llista el seu 'Parla'm'.

Te recomendamos

Pots veure els videoclips de les trenta cançons en català més escoltades del mes de desembre en forma de playlist aquí:

Haurem d'esperar trenta dies per conèixer quines seran les cançons en català més escoltades.

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40

Víctor de la Torre

Víctor de la Torre

Locutor y DJ de ELS40

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

  • Hoy en LOS40

  • Podcasts

  • Programación

  • Playlists

  • Emisoras

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista semanal oficial de LOS40

  • Lo último en POP internacional

    Lo último en POP internacional

    Novedades pop para sonreir

  • CAMILO recomienda

    CAMILO recomienda

    Las favoritas de la estrella latina nº1

  • Esenciales 90s Classic

    Esenciales 90s Classic

    Todos los éxitos de los años 90

  • Lista LOS40 hace 25 años

    Lo último en POP internacional

    Rebobinamos hasta los Principales de 1996

  • AMY MACDONALD recomienda

    AMY MACDONALD recomienda

    Nos cautivó en 2007 y estas son su favoritas

  • El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    Lo que más suena en la radio

  • Lo último en URBAN

    Novedades urbanas y `'`hot`'`

    Lo último en URBAN

  • Tik Tok... Toma!

    Tik Tok... Toma!

    Lo más viral y bailado del momento

  • Lo último en DANCE

    Lo último en DANCE

    Lo más reciente de EDM

  • PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    El DJ alemán revisa sus 40 año a año

  • ADN LOS40 Dance

    ADN LOS40 Dance

    El sonido y la esencia de LOS40 Dance

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40 actualizada cada sábado

  • Èxits actuals del pop català

    Èxits actuals del pop català

    El millor de la música en català actual

  • STAY HOMAS recomienda

    STAY HOMAS recomienda

    Las favoritas del grupo revelación del confinamiento

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad